Svarbu pažymėti, kad A. Kabajeva neturi jokios vadovavimo patirties. Pastaruosius šešerius metus ji buvo Rusijos Valstybės Dūmos deputatė, atstovavo partijai „Vieningoji Rusija“, kur, reikia pripažinti, nepaliko nė menkiausio pėdsako.
„Net keli Rusijos dienraščiai tvirtina, kad buvusi gimnastė Dūmoje patenka į sąrašą deputatų, praleidusių daugiausia posėdžių. Šis sąrašas niekada oficialiai nebuvo publikuotas“, – rašo dienraštis.

Tačiau neverta erzinti A. Kabajevos – tai labai pavojinga, perspėja žurnalistai, primindami, kad 2008 metais dienraštis „Moskovskij korrespondent“ rašė, kad V. Putinas vedė A. Kabajevą: vos po keturių dienų laikraštis nutraukė darbą, o jo akcininkas Aleksandras Lebedevas iki šiol neatsikrato netikėtai užklupusių sunkumų.

„Įtaka moters, kurią visi puse lūpų vadina „pirmąja Rusijos ponia“, dar sustiprės – ypač dėl to, kad ji pradėjo vadovauti NMG“, - teigia „Le Temps“.

„Valdžia apdairiai kuria sistemą, kurioje visi, kas nusipelno dėmesio, patenka į rankas žmonių, artimų Vladimirui Putinui“, - tvirtina politologas Dmitrijus Oreškinas.

„Alina Kabajeva tiesiog sutverta būti jungiamuoju valdžios ir pinigų elementu. Jos mokytoja – paties turtingiausio Rusijos žmogaus Ališero Usmanovo („Forbes“ jo turtą vertina 18,6 mlrd. dolerių (49,59 mlrd. Lt) žmona. Faktas lieka faktu – maža vilties, kad tokie valdymo pokyčiai bus naudingi Rusijos žiniasklaidai“, – apibendrina dienraštis.

DELFI primena, kad rugsėjo 15 d. A. Kabajeva pranešė atsisakanti deputatės mandato.

Moteris pradės vadovauti „Nacionalinės media grupės“ (NMG) direktorių tarybai.

„Alina Maratovna Kabajeva, šešerius metus vadovavusi visuomeninei holdingo NMG tarybai, priėmė pasiūlymą užimti holdingo direktorių tarybos pirmininkės postą“, – rašoma A. Kabajevos atstovo pranešime, atsiųstame ITAR-TASS.

NMG yra vienas iš stambiausių privačių media holdingų Rusijoje, į kurį įeina TV ir radijo „Peterburg 5-asis kanalas“, taip pat „Pirmasis kanalas“, „Ren TV“, laikraštis „Izvestija“ ir radijo stotis „Ruskaja služba novostei“, laikraštis „Metro-Peterburg“.