„Pastebime padažnėjusius „draugiškos ugnies“ atvejus nedraugiškose rusų ir teroristų gretose. Teroristai pašaudo Rusijos kariuomenės padalinius, o ir vieni kitus. Pasitelkiami ne šautuvai, bet ir artilerija“, – rašo D. Tymčukas, informuoja obozrevatel.com.

„Mūsų duomenimis, kalbama apie labai silpną veiksmų suderinimą tarp separatistų grupių DLR (vadinamoji Donecko liaudies respublika) ir LLR (vadinamoji Luhansko liaudies respublika), taip pat ir su rusų kariais. Tai – silpnoji priešininko vieta, kuria būtina pasinaudoti (suprantama, ne „paliaubų“ sąlygomis). Tik blogai, kad mūsų ginkluotųjų darinių veiksmai tarp savęs ir su savanorių būriais irgi toli nuo idealo, apie ką nuo pavasario kalbame“, – pridūrė jis.

DELFI primena, kad du civiliai žmonės žuvo per susirėmimus separatistų kontroliuojamame Donecko mieste Ukrainos rytuose, kuriame trečiadienį vyko įnirtingi mūšiai šalia oro uosto, pranešė miesto taryba.

Kol kas neaišku, kada žuvo šie žmonės, tačiau tai, regis, yra pirmosios aukos po to, kai Ukrainos Aukščiausioji Rada priėmė įstatymo projektą dėl laikinos savivaldos suteikimo kai kuriems sukilėlių kontroliuojamiems rytiniams rajonams. Tai numatyta taikos plane, kuriam pritarė Kijevas ir Maskva.

Donecko miesto taryba nurodė, kad du civiliai žuvo ir dar trys buvo sužeisti netoli turgaus, kuris anksčiau šią savaitę buvo intensyviai apšaudytas iš artilerijos pabūklų.

Nuo rugsėjo 5 dienos, kai buvo pasirašytas susitarimas dėl ugnies nutraukimo, jau žuvo iš viso 30 civilių ir karių, dauguma jų – Donecko srityje, rodo AFP duomenys, paremti oficialiai pateikiama informacija.