Šio komiteto vadovas Sergejus Popovas informavo, kad sprendimas buvo priimtas rugsėjo 15 d. įvykusiame komiteto posėdyje.

Anot S. Popovo, A. Kabajeva pareiškimą pateikė taip pat rugsėjo 15 d., rašo newsru.com.

S. Popovas neatmeta galimybės, kad klausimas dėl išankstinio A. Kabajevos įgaliojimų nutraukimo gali būti svarstomas rugsėjo 16 d.

Dūmos Reglamentavimo komitetas palaikė A. Kabajevos pateiktą pareiškimą ir pasiūlė šį klausimą apsvarstyti Dūmoje rugsėjo 16 d., praneša Rusijos naujienų agentūra „Novosti“, remdamasi Dūmos patiekiama informacija.

Siūloma panaikinti A. Kabajevos mandato galiojimą nuo rugsėjo 15 d.

A. Kabajeva į Rusijos Dūmą išrinkta 2007 m. 2011 m. gimnastė buvo perrinkta dar kartą, o iki oficialaus įgaliojimų nutraukimo ji tęsia darbą Dūmos Fizinės kultūros ir sporto komitete.

Nėra tikslių duomenų, dėl kokio darbo A. Kabajeva nusprendė nutraukti deputatės veiklą, tačiau pirmoji Dūmos Reglamento komiteto pirmininko pavaduotoja Nadežda Gerasimova informavo, kad, jos turimais duomenimis, veikla, kurią ketina vykdyti A. Kabajeva, susijusi su „sporto klausimais“.

„Neturime oficialios informacijos, tačiau, kaip mums yra žinoma, ji dirbs pagal specialybę, jos veikla bus susijusi su sporto klausimais“, - pranešė N. Gerasimova ir pridūrė, kad Dūmos deputatas neprivalo informuoti apie priežastį, dėl kurios jis atsisako mandato ir kokį darbą ketina dirbti toliau.

Tai, kad A. Kabajeva nusprendė palikti Dūmą, tapo netikėtumu, nes nebuvo jokių tokį jos sprendimą pranašaujančių užuominų.

Tiesa, kažin ar toks sprendimas kelia nuostabą: dėl buvusios sportininkės sklinda daugybė apkalbų, kurias paneigti ji kategoriškai atsisako. Kalbama, kad ją ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną sieją artimi santykiai ir du bendri vaikai.