Tai, pasak internautų, įvyko, kai Mongolijos kariuomenės orkestras atliko Rusijos himną.

Socialinio tinklo „Twitter“ vartotojai iš Mongolijos buvo suglumę dėl šio emocijų proveržio ir svarstė, ar iš tikrųjų V. Putinas verkė.

„Galbūt vis dėlto tai buvo tikros ašaros. Ukrainą krečiant krizei ir stiprėjant spaudimui iš Vakarų, V. Putinas turbūt susigraudino išvydęs senus gerus Rusijos draugus Mongolijoje, kurie Antrajame pasauliniame kare stovėjo šalia rusų, mongolus, kurie kadaise užėmė Maskvą, mongolus, kurie sukūrė didžiąją imperiją, turėjusią įtakos Rusijos susivienijimui. Na, galbūt tai buvo tik sloga...“ – toks komentaras paliktas portale „YouTube“ prie vaizdo įrašo, kuriame užfiksuotas V. Putino vizitas Mongolijoje.

„Matyt (V. Putinas verkia – DELFI), todėl, kad visur „fašistai“, – šmaikštauja kita „YouTube“ vartotoja.

„Norėtųsi šias ašaras matyti dėl kaltės jausmo, kai Donbase žūva tūkstančiai, tačiau tai tik botoksas varva“, – komentuoja dar vienas internautas.

Tai jau ne pirmas V. Putino emocijų protrūkis, kurį žiniasklaida įvardija kaip paprasčiausią reklaminę kampaniją.

V. Putinas ašaras liejo švenčiant perrinkimą į Rusijos prezidentus 2012 metų gegužę.

V. Putinas susigraudino kreipdamasis į minią jį sveikinančių rėmėjų. Vėliau šalies vadovo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patikino, kad V. Putinas apsiašarojo ne nuo emocijų antplūdžio, o dėl šalto vėjo gūsio.

Praėjusių metų rugpjūtį V. Putinas dalyvavo savo buvusio dziudo trenerio Anatolijaus Rachlino laidotuvėse. Po jų V. Putinas nustūmė savo apsaugininkus, žurnalistus ir kitus atsitiktinius praeivius ir vienas nužingsniavo tuščia gatve.

Pasivaikščiojęs apie 10 minučių, prezidentas sėdo į jo laukusį automobilį ir nuvažiavo. Rusijos žiniasklaida tuomet šaipėsi, kad vienišą gatve žingsniuojantį prezidentą lydėjo viena kamera, pakeliui atsirado dar viena, o paskui ir dar kelios.

Tų pačių metų lapkritį V. Putinas vėl netvardė savo emocijų. Policijos dienos proga surengtame koncerte, kai grupė „Roždestvo“ ėmė groti kūrinį pavadinimu „Žinai, aš tikrai noriu gyventi“, Rusijos prezidentas ėmė šluostytis akis, o jo veidas trūkčiojo.

Tačiau, ko gero, įsimintiniausias V. Putino reklaminis triukas įvyko dar 2010 metais, kai Rusijos prezidento pareigas ėjo Dmitrijus Medvedevas.

Tuomet Rusijos televizija parodė reportažą apie judviejų pokalbį telefonu.

Akivaizdu, kad jau tuomet V. Putinas bandė belstis į rinkėjų širdis, ir tai darė šalį krėtusios tragedijos sąskaita.

Vaizdo įraše matyti, kaip V. Putinas raportuoja V. Medvedevui apie Rusijoje siaučiančius gaisrus.

Medžiais iliustruoti tapetai, paukščių čiulbesį imituojantys garsai – viskas surežisuota iki tobulybės: