Pasak jos, D.Tuskas rimtai svarsto šią galimybę, bet taip pat vertina to pasekmes Lenkijai, ypač turėdamas omenyje grėsmes saugumui, susijusias su krize Ukrainoje.

Užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis ketvirtadienį taip pat sakė, kad optimistiškai vertina Lenkijos galimybes gauti vienus svarbiausių Europos Sąjungos (ES) postų ir D.Tusko galimybes perimti Europos Vadovų Tarybos pirmininko postą. „Manau, kad mes gausime pasitenkinimą teikiantį paketą Lenkijai. Aš nusiteikęs optimistiškai“, – sakė jis.

Paklaustas apie savo paties galimybes tapti naujuoju ES aukštuoju įgaliotiniu užsienio politikai, R.Sikorskis išreiškė nuomonę, kad jam „veikiau negresia“ gauti šį postą.

Komentuodamas pasaulio žiniasklaidos pranešimus, kad D.Tuskas yra tikėtinas kandidatas į Europos Vadovų Tarybos pirmininkus, R.Sikorskis sakė, jog tai „rodo, kaip toli nuo tikrovės yra Lenkijos opozicija, teigianti, kad Varšuvos pozicija ES silpnėja“.

Kaip sakė šaltiniai ES, D.Tuskas yra geroje pozicijoje dėl Europos Vadovų Tarybos pirmininko posto. Sprendimai šiuo klausimu bus priimti per ES viršūnių susitikimą Briuselyje.

Kaip sakė PAP šaltiniai, D.Tusko kandidatūrą remia išrinktasis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris ir Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas.