Kaip pažymima, ši nutartis gali tapti precedentu kitiems ieškiniams prieš TEPCO.

Savo civiliniame ieškinyje Mikio Watanabe teigė, kad TEPCO yra atsakinga už jo 58 metų žmonos Hamako savižudybę 2011-ųjų birželį, kai ta moteris apsiliejo žibalu ir padegė save, kentėdama nuo depresijos.

Fukušimos apygardos teismas išsprendė šią bylą M.Watanabe naudai, vienas teismo pareigūnas sakė žurnalistams.

Naujienų agentūra „Kyodo“ pranešė, kad TEPCO privalės sumokėti 49 mln. jenų (1,23 mln. litų) kompensaciją, nors M.Watanabe siekė prisiteisti apie 91 mln. jenų.

Šis teismo sprendimas tapo naujausiu smūgiu bendrovei, kurią 2012 metais teko gelbėti mokesčių mokėtojų lėšomis ir kuri planuoja išleisti dar per 48 mlrd. JAV dolerių (126 mlrd. litų) kompensacijoms dėl branduolinės katastrofos.

Didžiuliam cunamiui sukėlus avariją Fukušimos atominėje elektrinėje, per kurią trijuose reaktoriuose išsilydė šerdys, daugiau negu 150 tūkst. žmonių turėjo palikti savo namus, o apie trečdalis jų tebegyvena laikinuose būstuose.

Kai kurias pretenzijas dėl savižudybių TEPCO išsprendė, pasinaudojusi vyriausybės nustatyta ginčų sprendimo sistema, tačiau bendrovė atsisprendė nurodyti, kiek buvo tokių bylų ir kiek buvo sumokėta nukentėjusiems.