Manoma, kad Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvas prieš pat septintą valandą vakaro be leidimo kirto rytinę Suomijos sieną ties Hankoniemiu, pranešė Suomijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

Suomijos oro erdvėje lėktuvas išbuvo „trumpą laiką“. Incidentą tiria pasienio tarnyba.

Naujienų agentūra „Interfax“ kol kas neturi informacijos apie šį įvykį iš Rusijos gynybos žinybos.

Suomijos oro erdvę Rusijos karo lėktuvai pažeisdavo ir anksčiau. Gegužės 21 dieną buvo pranešta apie du tokius atvejus.

Tada, anot Suomijos gynybos ministerijos, vienas Rusijos lėktuvas buvo įskridęs į šalies oro erdvę Suomijos įlankos rajone. Kitas panašus incidentas, anot Helsinkio, įvyko tą pačią dieną ties Porvu, taip pat virš Suomijos įlankos.

Rusija neigia pažeidimus

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį paneigė, kad jos orlaivis nesankcionuotai įskrido į Suomijos oro erdvę. Apie tai praneša „Reuters“.

Rusijos ministerija praneša, kad jos karinis transporto lėktuvas iš Baltijos padalinio rugpjūčio 23 d. atliko planuotą skrydį iš Sankt Peterburgo regiono į Kaliningradą.

„Skrydis buvo vykdomas pagal griežtai nustatytą maršrutą, – naujienų agentūra „Interfax“ cituoja nenurodytą gynybos ministerijos pareigūną. – Lėktuvas nuo savo kurso skrydžio metu nenukrypo“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)