Nurodoma, jog Ukrainos saugumo tarnyba skelbia sulaikiusi nusikaltėlių grupuotę, penkis Kijevo gyventojus, kurie Ukrainos Nepriklausomybės dienos, minimos rugpjūčio 24 dieną, išvakarėse ir pačią šventės dieną Kijevo regione planavo įvykdyti ne vieną teroristinį išpuolį.

Kaip skelbia Ukrainos saugumo tarnybos atstovai spaudai, Kijeve nusikaltėliai buvo sulaikyti kaip tik tuo metu, kai įsigijo penkis šaunamuosius ginklus (penkis pistoletus PM). Sulaikytieji pistoletus ketino panaudoti rengdami išpuolį prieš Ukrainos savanorių bataliono bazę bei organizacijos, teikiančios paramą Ukrainos kariams, vykdantiems Antiteroristinę operaciją, vadovus.

Nusikaltėlių grupuotės nariai gaminosi ir sprogstamuosius užtaisus – juos ketino panaudoti vykdydami diversiją viename iš Ukrainos geležinkelių infrastruktūros objektų. Tokiais veiksmais tikėtasi sutrukdyti Ukrainos karių ir karinės technikos judėjimą.

Per kratą vieno iš sulaikytųjų bute pareigūnai aptiko ir konfiskavo savadarbių sprogstamųjų užtaisų dalių, granatą RGD-5 ir pistoletų šovinių.