Per interviu šaltiniui „Russkaja vesna“ D. Klossas pasakojo, kaip batalionas „Vostok“, vadovaujamas Aleksandro Chodakovskio, sušaudė liaudies pasipriešinimo būrių narius, kurie iš Rusijos atvyko į Donecką kautis už „Donecko liaudies respubliką“, rašo newsru.ua.

„Į „KamAZ“ su rusų būriu pataikė tarsi granata, tarsi prieštankinė mina, bet jis buvo visiškai sunaikintas – maždaug 35 žmonės žuvo vietoje, išgyveno tik trys – keturi žmonės. Aš sėdėjau antrame sunkvežimyje su sužeistais čečėnais, o savanoriai iš Ukrainos mus dengė. Mina mums pataikė po dugnu, mus apvertė, nuplėšė priekinius ratus. Tada prasidėjo apšaudymas. Pradėjome gaudyti mašinas kelyje, guldyti į jas sužeistuosius ir siųsti į ligonines“, - pasakojo jis.

Rusų separatisto teigimu, čečėnų kovotojai, patyrę nemažų nuostolių, atsisakė kovoti ir grįžo į Čečėniją.

Aleksandras Chodakovskis
„Pusė jų būrio jau buvo „trišimtininkai“ („Krovinys-300“ – sužeisti kariai, kuriuos reikia išvežti iš kovinių veiksmų teritorijos – aut. past.) ir reikėjo užtikrinti jų išvežimą. Aš išvykau su jais. Į atostogų pabaigą man buvo likusios maždaug aštuonios dienos“, - teigė D. Klossas.

Pasak jo, sužeisti separatistai pateko į stiprų kitų separatistų apšaudymą.

„Tamsi istorija su tuo Donecko oro uostu. Mes tik po to pradėjome suprasti, kas šaudė į išvykstančius sunkvežimius. Pagrindinė versija, kad tai buvo savi. Mus kankino klausimas, kas tai: išdavystė ar tiesiog rusiškas apsileidimas? Mes juk buvome užblokuoti tame oro uoste ir bataliono „Vostok“ padaliniai mėgino pas mus prasilaužti. Jie taip pat nežinojo, kas iš tikrųjų buvo naujam terminale. Galbūt įvyko diversija ir jie gavo komandą, kad ten ukrainiečių armija“, - svarstė kovotojas.

D. Klossas taip pat pažymėjo, kad Donbaso gyventojai nepalaikė rusų būrių ir vietinių separatistų kovotojų.

„Kalbant apie pietryčius, tai ten gyventojai, bent jau tuo metu, buvo labai pasyvūs. Surengė referendumą – o toliau? Jie patys nežinojo, ko nori: federalizacijos, nepriklausomybės ar prisijungimo prie Rusijos. Tai labai jautėsi. Žmonės gyveno nuosavą gyvenimą, tarsi nieko nevyktų: ėjo į kavines, diskotekas, vyko atostogauti. Doneckas – milijoninis miestas, o batalionui „Vostok“ priklausė pora tūkstančių kovotojų“, - teigė D. Klossas.

Anksčiau Donecke teroristų snaiperių grupė buvo apšaudžiusi separatistų kovotojų mobiliąją minosvaidžių grupę. Tai skelbė Karinių – politinių tyrimų centro vadovas, „Informacinio pasipriešinimo“ narys Dmitrijus Tymčukas.

Kijevo pajėgos užgrobė du Rusijos šarvuočius

Ukrainos kariuomenė ketvirtadienį paskelbė, kad šalies rytuose į jos pajėgų rankas pateko du Rusijos šarvuočiai su dokumentais, kurie rodo, kad tos mašinos priklauso elitiniam oro desanto daliniui.

„Ukrainos kariai netoli Luhansko užgrobė dvi desanto kovos mašinas (BMD), priklausančias Pskovo oro desantininkų divizijai“, – sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka ir pridūrė, kad tų šarvuočių įgulų nariai pabėgo.

Pasak A.Lysenkos, vienoje mašinoje buvo rastas „pilnas dokumentų komplektas – nuo vairuotojo teisių iki karinės dokumentacijos.“

„Įgula ir mašina priskirti prie Pskovo oro desantininkų divizijos 1-osios parašiutininkų kuopos 74268-ojo dalinio. Tarp daiktų rasta būrio vado gvardijos leitenanto Popovo asmeninė planšetė“, – pridūrė atstovas.