B.K.S. Iyengaras savo jogos mokyklą įkūrė 1973 metais vakariniame Punos mieste ir išplėtojo unikalų pratimų kompleksą, kurį, anot jo, gali perprasti bet kuris žmogus.

Šis guru įkvėpė šimtus jogos mokytojų naudoti jo metodą, pasitelkiant pagalbines priemones, tokias kaip diržai ir virvės, kad naujokams būtų lengviau pasiekti taisyklingas pozas.

Jis parašė daug knygų apie jogą – tradiciją, gyvuojančią Azijoje jau ilgiau negu du tūkstantmečius, o pastaraisiais dešimtmečiais itin išpopuliarėjusią visame pasaulyje.

B.K.S. Iyengaras pritraukė daug garsių sekėjų, tarp kurių buvo smuikininkas Yehudi Menuhinas (Jehudis Menuhinas), susipažinęs su guru dar prieš išgarsėdamas, per kelionę į Mumbajų.

„Tikriausiai niekas nenuveikė daugiau negu ponas Iyengaras, kad atneštų jogą į Vakarus“, – Y.Menuhinas sakė dienraščiui „The New York Times“ 2002 metais.

„Gerokai anksčiau negu Christy Turlington papuošė žurnalų viršelius, dešimtmečius prieš fizinei jogai tampant verslu, kuriame sukasi milijonai dolerių, ponas Iyengaras mokė amerikiečius ir kitus apie asanų ir kvėpavimo valdymo privalumus“, – pridūrė jis.

B.K.S.Iyengaras mirė trečiadienį paryčiais, išsivysčius inkstų nepakankamumui, nurodė naujienų agentūra „Press Trust of India“.

Jo tinklalapyje buvo paskelbta besišypsančio guru nuotrauka ir kreipimasis: „Visuomet sakau žmonėms – gyvenkite laimingai ir mirkite didingai. 1918 12 14–2014 08 20.“

Indijos premjeras Narendra Modi, jogos entuziastas, socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, jog buvo „labai nuliūdintas, sužinojęs apie jogačarjos (jogos mokytojo) B.K.S. Iyengaro mirtį“.

„Ištisos kartos prisimins garbųjį B.K.S. Iyengarą kaip puikų guru, mokslininką ir atkaklų žmogų, kuris atnešė jogą į daugelio žmonių gyvenimą visame pasaulyje“, – pridūrė premjeras.