Apie tai liudija „Informacinio pasipriešinimo“ surinkti operatyviniai duomenys.

„Tęsiasi susirėmimai Ilovaisko, Jasynuvatos, Donecko, Luhansko ir Savur Mohylos aukštumos rajonuose. Koviniai veiksmai Antiteroristinės operacijos pajėgoms apsunkinami dėl teroristų naudojamų sunkiųjų ginklų, apribojant mūsų karinių dalinių ginklų panaudojimą, siekiant išvengti aukų tarp taikių gyventojų“, - socialiniame tinkle rašo Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas.

Kaip praneša UNIAN, taip pat jis pabrėžė, kad tuo pačiu metu Antiteroristinės operacijos pajėgos vykdo reidinius veiksmus Ilovaisko – Zuhreso kryptimi.

„Taip pat Antiteroristinės operacijos pajėgos vykdo aktyvius veiksmus izoliuojant priešininko grupuotes Šachtarsko ir Krasnyj Lučo rajonuose bei Perevalsko rajone Luhansko srityje“, – informavo ekspertas.

Batalionas „Donbass“ pasitraukė iš kovos prie Ilovajsko

Dėl sunkių kovų batalionas „Donbass“ buvo priverstas pasitraukti iš kovos prie Ilovajsko.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė šio bataliono žiniasklaidos tarnyba, rašo UNIAN.

„22 val. bataliono „Donbass“ kovotojai pasitraukė iš kovos prie Ilovajsko. Visą dieną vyko sunki kova, kurioje buvo sužeista daugybė bataliono „Donbass“ karių. Sužeistųjų skaičius tikslinamas“, - pranešė bataliono „Donbass“ žiniasklaidos tarnyba.

Kovodami su teroristais žuvo keturi bataliono kariai.

Kovą su teroristais prie Ilovajsko tęsia batalionas „Šachtiorsk“. Apie tai pranešta socialiniame tinkle „Twitter“.

„Batalionas „Šachtiorsk“ vis dar tęsia kovą prie Ilovajsko: 2 žuvę, 6 sužeisti“, - teigiama pranešime.

Batalionui „Donbass“ pavyko įsitvirtinti Ilovajske Donecko srityje, tačiau kariamas būtinas pastiprinimas tam, kad jie išlaikytų miestą.

Apie tai asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pranešė žurnalistas Maksas Levitinas.

„Blogos naujienos iš Donecko srities. Anot Makso Dondiuko, „Donbass“ Ilovajske įsitvirtino. Taip pat ten yra ir motorizuoti šauliai ir šarvuota technika. Tačiau ten tikra mėsmalė. Mūsų kairiai apšaudomi iš visų įmanomų ginklų: „Grad“, minosvaidžių, prieštankinių raketų „Fagot“, zenitinių raketų, tankų ir snaiperių ginklų. Jie niekaip negali ištrūkti iš Ilovajsko. Vieta, kur šiuo metu bazuojasi „Donbass“, apšaudoma iš salvinių raketinių sistemų „Grad“ ir minosvaidžių. Sunaikintas gatvėje stovėjęs autobusas“, - pranešė M. Levitinas.

Taip pat jis informavo, kad batalionų „Azov“ ir „Dnepr“ kariai pasitraukė iš Ilovajsko.

„Tam, kad būtų išsaugotas miestas, būtinas pastiprinimas“, - pridūrė M. Levitinas.