Tačiau netrukus jo atstovas vėliau paaiškino, kad tai įvyks ne anksčiau negu bus išspręstos teisinės problemos.

J.Assange'as pateikė mįslingų užuominų per spaudos konferenciją ambasadoje po susitikimo su Ekvadoro užsienio reikalų ministru Ricardo Patino.

Paklaustas apie gandus, jog jis ketina palikti šią atstovybę dėl pašlijusios sveikatos, kuriuos iš dalies pakurstė neseniai paskelbti Didžiosios Britanijos žiniasklaidos pranešimai, 43 metų australas atsisakė pateikti tiesų atsakymą ir parodė į „WikiLeaks“ atstovą Kristinną Hrafnssoną, kuris sėdėjo salės gale.

„Jis sakė, kad galiu patvirtinti, jog greitai paliksiu ambasadą, bet galbūt ne dėl priežasčių, kurias šiuo metu pateikia Murdocho spauda ir „Sky News nurodė“, paaiškino J.Assange'as.

Jis atsisakė paaiškinti savo painiai suformuluotą pareiškimą.

Britanijos televizija „Sky News“, priklausanti Ruperto Murdocho žiniasklaidos imperijai, anksčiau pranešė, kad J.Assange'as planuoja palikti ambasadą dėl pašlijusios sveikatos.

Praeitą savaitgalį Britanijos žiniasklaida, cituodama vieną „WikiLeaks“ šaltinį, nurodė, kad J.Assange'as skundžiasi potencialiai gyvybei pavojinga širdies aritmijos, taip pat chroniška plaučių liga ir pavojingai aukštu kraujospūdžiu.

Paklaustas apie savo sveikatą, J.Assange'as pareiškė, kad bet kurio žmogaus būklė pablogėtų, praleidus dvejus metus be galimybės išeiti į lauką ir be tiesioginės saulės šviesos.

Kai suglumę žurnalistai būriavosi po spaudos konferencijos, K.Hrafnssonas pareiškė, kad J.Assange'as norėjo pasakyti, jog yra pasirengęs išvykti iš ambasados, kai tik Britanijos vyriausybė suteiks jo trokštamas garantijas: galimybę nevaržomai išvykti į Ekvadorą, suteikusį jam prieglobstį.

„Planuojama išvykti, kai tik Jungtinės Karalystės vyriausybė nuspręs vykdyti savo įsipareigojimus“, – pabrėžė K.Hrafnssonas, pakartodamas poziciją, kurią jau seniai skelbia J.Assange'as.

Tačiau atrodo mažai tikėtina, kad aktyvistas galėtų išvykti artimiausiu laiku. R.Patino pirmadienį sakė, kad derybos tarp Ekvadoro ir Britanijos tebėra aklavietėje.

Tuo tarpu R.Patino nekalbėjo apie J.Assange'o planus palikti ambasadą, bet ragino su šio aktyvisto byla susijusias vyriausybes imtis veiksmų.

„Ši padėtis privalo baigtis – dveji metai paprasčiausiai yra per ilgai“, – pabrėžė ministras.

„Toliau teiksime jam savo apsaugą ... Būsime pasiruošę tartis su Britanijos vyriausybe ir su Švedijos vyriausybe, kad surastume sprendinį šiems sunkiems žmogaus teisių pažeidimams dėl Juliano Assange'o“, – sakė jis.