„Derybos sunkios, bet manau ir viliuosi, jog kai kuriais klausimais padarėme tam tikrą pažangą“, - sakė Vokietijos diplomatijos vadovas Frankas-Walteris Steinmeieris.

Jis kalbėjo po penkias valandas trukusių derybų, kuriose taip pat dalyvavo Rusijos URM vadovas Sergejus Lavrovas, Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas ir Prancūzijos diplomatijos vadovas Laurentas Fabiusas.

„Nepaisant sunkios atmosferos, mes užfiksavome tam tikrą pažangą“, - AFP patvirtino ir Prancūzijos diplomatinis šaltinis.

Pasiektos pažangos pobūdžio nenurodė nei F.-W.Steinmeieris, nei Prancūzijos šaltinis.

Susitikimo dalyviai referuos apie derybas savo valdžiai ir „galbūt pirmadienį ar antradienį nuspręs, kokia forma galime atnaujinti šios dienos diskusijas“, - sakė F.-W.Steinmeieris.

Jis pažymėjo, jog reikia stengtis, kad „nebūtų nuslysta dar giliau į tiesioginę konfrontaciją tarp Ukrainos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų.“

„Tai būtinas pokalbis sunkiu metu“, - sakė F.-W.Steinmeieris žurnalistams po vidurnakčio, kai iš derybų vietos Berlyno priemiestyje išvažiavo jo kolegos.

Vokietijos diplomatijos vadovas pažymėjo, kad derybos buvo „atviros“ ir sutelktos aptarti būdus, kurie leistų pasiekti ugnies nutraukimą.

Be to, buvo svarstoma „kaip pagerinti vis dar nesamą veiksmingą pasienio kontrolę prie Rusijos ir Ukrainos sienos“, taip pat humanitarinės pagalbos pristatymo civiliams gyventojams klausimą.

Derybos Berlyne buvo bevaisės

Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavelas Klimkinas leido suprasti, kad derybos Berlyne dėl Ukrainos krizės sureguliavimo nedavė teigiamų rezultatų.

Tai seka iš jo įrašo socialiniame tinkle „Twitter“.


„Nėra vietos kompromisams ten, kur valstybė turi peržengti savo raudoną liniją. Ukraina jos neperžengė. Jaučiau mūsų partnerių paramą“, - rašė P. Klimkinas.

Kaip žinoma, Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų derybos truko maždaug penkias valandas, rašo unian.net.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (580)