Jo teigimu, Rusijos taikoma taktika išprovokavo ginkluotą pasipriešinimą Rytų Ukrainoje ir sukėlė rimtas tarptautines pasekmes.

„Šią taktiką Rusija gali taikyti ir kitose Europos šalyse. Todėl ji kelia grėsmę Europos ir tarptautiniam saugumui“, – pabrėžė F. Timmermanas.

Todėl šiandien, ministro nuomone, svarbiausia yra įtikinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad tokia politika nepalanki jokios šalies interesams ir kelia potencialią grėsmę visiems.

„Dabar susidaro įspūdis, kad V. Putinas ne tik nesiruošia keisti politikos Ukrainos atžvilgiu, bet ir planuoja imtis tolesnių žingsnių ta pačia kryptimi, – pažymi F. Timmermanas. – Tik vieningumas ir tvirtumas leis mums priversti Rusiją pakeisti kursą ir nukreipti ją keliu, pagrįstu visuotinai pripažinta valstybių teise savarankiškai priimti sprendimus dėl savo ateities“, – įsitikinęs jis.

Kol kas Europos Sąjungai nelieka nieko kito, kaip diegti sankcijas, nepaisant to, kad jos yra nuostolingos Europos šalims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)