Apie tai rugpjūčio 7 d. Kijeve įvykusioje trumpoje spaudos konferencijoje pranešė Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Valentinas Nalivaičenka, rašo rus.newsru.ua.

„Ukrainos teisėsaugos ir žvalgybos tarnybos vykdydamos teroristinio akto tyrimą nustatė, kad būtent liepos 19 d., tuo metu, kai įvyko katastrofa, kariai samdiniai ir teroristai iš Rusijos Federacijos planavo teroristinį aktą prieš keleivinį Rusijos oro linijų „Aeroflot“ lėktuvą, skridusį iš Maskvos į Larnaką“, - pranešė V. Nalivaičenka.

„Šį cinišką išpuolį karo nusikaltėliai planavo kaip tik tuo metu, kai įvyko Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofa. Šis išpuolis būtų tapęs pretekstu tolimesniam Rusijos įsiveržimui“, - pridūrė jis.

Anot V. Nalivaičenkos, numuštas Malaizijos keleivinis lėktuvas – tai teroristų klaida.

Teroristai ruošėsi liepos 17–18 d. turėjusiam įvykti Rusijos įsiveržimui į Ukrainą

Kaip informavo V. Nalivaičenka, teroristai ruošėsi Rusijos ginkluotųjų pajėgų įsiveržimui į Ukrainos teritoriją, kuris turėjo įvykti iš karto po teroristinio išpuolio prieš lėktuvą Donecko srityje liepos 17–18 d.

„Turėdami tyrimą vykdančių institucijų leidimą mes galime įrodyti ir aiškiai teigti, kad būtent liepos 17 ir 18 dienomis teroristų vadeivos laukė Rusijos ginkluotųjų pajėgų įsiveržimo. Liepos 18 d. buvo planuojamas įsiveržimas bei tolimesnis talkinimas užsienio okupacinėms karinėms pajėgoms Luhansko ir Donecko sričių teritorijoje“, - sakė V. Nalivaičenka.

Jo teigimu, liepos 18 d. Rusijos specialiosios pajėgos bei šios šalies žiniasklaida ruošėsi pateikti informaciją apie neva Ukrainos artilerijos vykdomą Rusijos teritorijos apšaudymą.

„Būtent po teroristinio išpuolio, kuris, anot teroristų, buvo nesėkmingas, teroristų vadeiva Igoris Bezleris buvo iškviestas į Rusiją. Reikalaujame apklausti tuos, kas šį asmenį iškvietė, bei patį I. Bezlerį. Būtina išsiaiškinti, ką konkrečiai jam pasakė specialiosios tarnybos“, - pabrėžė V. Nalivaičenka.