Civiliai gyventojai per jį nenukentėjo, trečiadienį pranešė vietos valdžia.

„Kalinino rajonas naktį patyrė oro smūgį... civilių asmenų aukų nėra“, - sakoma miesto tarybos išplatintame pranešime.

Civiliai gyventojai per jį nenukentėjo, trečiadienį pranešė vietos valdžia.

Kol kas nėra patvirtinimo, kas įvykdė oro smūgį, bet Ukrainos pajėgos vis labiau veržia kilpą aplink šį separatistų bastioną, turintį apie milijoną gyventojų.

Jame pažymima, kad viena bomba paliko keturių metrų pločio ir pusantro metrų gylio duobę kelyje.

Be to, vieno gyvenamojo rajono gatvėje buvo pažeistas dujotakis, o inžinieriai mėgina neutralizuoti vieną nesprogusią bombą, nurodė taryba.
Ši ataka buvo pirmasis antskrydis Donecke po to, kai Ukrainos pajėgos gegužę bombardavo miesto oro uostą.

Ukrainos vykdomos „antitororistinės operacijos“ atstovas Oleksijus Dmitraškivskis trečiadienį sakė naujienų agentūrai AFP: „Kilpa veržiama aplink Donecką, Luhanską ir Gorlivką“ – pagrindines sukilėlių tvirtoves. Pasak jo, Ukrainos pajėgos „ruošiasi išvaduoti tuos miestus“.

Trys civiliai žuvo praeitą naktį per kelių Donecko priemiesčių bombardavimą, nurodė miesto taryba. Tarp tų žmonių buvo du, apie kurių žūtį buvo pranešta antradienio vakarą.

Luhanskas, kuris yra antrasis didžiausias sukilėlių kontroliuojamas miestas, taip pat buvo apšaudomas. Jame vis dar nėra elektros, neveikia vandentiekis ir nebelikę degalų, o maisto atsargos senka, pažymėjo vietos valdžia.

ATO štabas neigia oro ataką Donecke

Ukrainos antiteroristinės operacijos štabas neigia, kad šiąnakt Donecke buvo įvykdyta oro ataka.

Apie tai pareiškė ATO štabo atstovas, kurį cituoja inforesist.org su nuoroda į „RBC–Ukraina“.

„Preliminariais duomenimis, informacija apie oro ataką Donecke neatitinka realybės“, – pareiškė štabo atstovas.

Kaip buvo skelbta anksčiau, trečiadienį Donecko miesto tarybos spaudos tarnyba pranešė, kad naktį į rugpjūčio 6 d. Donecke buvo įvykdyta oro ataka.

„Sečenovo 40 gatvės rajone (Kalininsko rajonas) naktį buvo įvykdyta oro ataka, po kurios važiuojamoje dalyje susidarė 4 m pločio ir 1,5 m gylio duobė. Bombos skeveldros apgadino dujotiekį Sečenovo gatvėje ir autokelią, einantį link asfalto gamyklos“, – teigiama pranešime.

Merija pabrėžė, kad per ataką taikūs gyventojai nenukentėjo.

Separatistai šaudė vieni į kitus: skelbiama apie vienos iš grupuočių lyderio mirtį

Luhansko srityje per separatistų grupuočių susirėmimus buvo nušautas Antracyto kovotojų lyderis, pravarde „Kaban“

Apie tai savo paskyroje „Facebook“ pranešė 79-osios Nikolajevsko atskirosios aeromobiliosios brigados desantininkas, pasivadinęs pseudonimu „Pozyvnoi Maršal“, rašo obozrevatel.com.

Jo teigimu, tarp vadinamos Luhansko liaudies respublikos (LLR) separatistų įvyko susišaudymas, kurio metu buvo nušautas vienos iš separatistų grupuočių lyderis.

„Anksčiau pasirodė informacija, kad Antracyto teroristai suvarė strėlytę teroristams iš Krasnyj Lučo ir guldė vieni kitus. Per „rusakalbės liaudies gynėjų“ mūšį buvo nužudytas Antracyto gaujos vadeiva „Kaban“. Manau, kad be vado ten tvyro visiškas beždžionių su granatomis chaosas. Štai taip gyvena LLR“, - rašė jis.

Horlivkoje susprogdino tiltą

Donecko regiono separatistai Horlivkos mieste susprogdino pėsčiųjų tiltą, šitaip tikėdamiesi pristabdyti Ukrainos kariuomenės puolimą, praneša "RIA Novosti".

Susprogdintas tiltas jungė centrinę miesto dalį su šiauriniais rajonais, separatistai taip pat grasina susprogdinti ta pačia kryptimi vedantį magistralinio kelio tiltą, "jei tik to prireiks".

Horlivkos miestas yra vienas nedaugelio separatistams dar likusių stambių atspirties taškų. Gyvenvietė išsidėsčiusi už 35 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Donecko miesto, prieš neramumus čia gyveno 360 tūkst. žmonių.

"Ukrinform" ir Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atstovo Andrijaus Lysenkos duomenimis, Luhansko kovotojai pradėjo tikslingai naikinti civilinius ir pramoninius objektus regione.
Minosvaidžių atakos metu antradienį smarkiai apgadintas geležinkelio tiltas tarp Nyžneteplės ir Ogorodnės kaimų, todėl nutrauktas anglies tiekimas netoli Ščiastės gyvenvietės esančiai Luhansko regioninei šiluminei elektrinei, gaminančiai iki 70 proc. elektros regione.