Rusai šaiposi iš Europos Sąjungos (ES) sankcijų, nes nuoširdžiai tiki, kad yra stipresni už Vakarus. Šiuo metu Rusijos gyventojai kaip niekada anksčiau neigiamai vertina Europą ir JAV, nes šioje šalyje aktyviai vykdoma antivakarietiška propaganda. Apie tai savo straipsnyje rašo Romanas Kiričenka.

Kaip rašo UNIAN, dauguma Rusijos gyventojų mano, jog valstybė, kurioje jie gyvena, yra dvasinga, skirtingai nuo Vakarų valstybių.

Tačiau Rusija vis dar išlieka dvigubų standartų šalimi, nes valdančioji viršūnė saugo šalies gyventojus nuo Europos įtakos, tačiau viršūnėje esantys asmenys bei jų vaikai mėgaujasi visais Vakarų pasaulio teikiamais privalumais.

Internete ne kartą yra pasirodžiusios nuotraukos, kuriose, pavyzdžiui, Dmitrijus Kiseliovas kartu su šeima poilsiauja Nyderlanduose, o aktyvus stačiatikių pasaulio gynėjas iš Ukrainos Ivanas Ochlobystinas laiką leidžia Ispanijoje.

Tačiau didžiausią susidomėjimą kelia Rusijos valdžios vyrų vaikai – ypač Rusijos prezidento Vladimiro Putino dukterys Marija ir Jekaterina.

Marija gyvena Vokietijoje, o Jekaterina – Nyderlanduose. Tačiau vertėtų pastebėti, jog pastarajai teko išvykti iš šalia Hagos esančių namų dėl numušto Malaizijos lėktuvo, kuriuo skrido 193 Nyderlandų piliečiai.

Rusijos ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo sūnus Ilja šiuo metu gyvena Rusijoje, tačiau planuoja išvykti į JAV, kur ketina studijuoti Masačiusetso universitete.

Dar vienas „rusiškojo pasaulio“ gynėjas – Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Jo dukra Jekaterina neilgai trukus Niujorke, kur jau kurį laiką gyvena, atsiims Kolumbijos universiteto diplomą.

Rusijos Dūmos vicepirmininkas Sergejus Železniakas gerai žinomas dėl kovos su nacizmu bei jo apraiškomis. Būtent jis tapo idėjos, kad informaciją apie Rusijos piliečius saugantys serveriai būtų Rusijoje, iniciatoriumi.

Tačiau dvi jo dukterys gyvena ir mokosi Londone, o kita – Šveicarijoje.

Dar vieno Dūmos vicepirmininko Aleksandro Žukovo sūnus taip pamėgo gyvenimą Londone, kad net spėjo pabuvoti kalėjime.

Borisas Gryzlovas
„Vieningajai Rusijai“ Dūmoje atstovaujantis Aleksandras Remezkovas sūnų Stepaną išsiuntė į prestižinį karinį koledžą Pensilvanijoje, kur vaikinas mokėsi pagal JAV karininkų rengimo programą.

Anksčiau A. Remezkovo sūnus mokėsi Jungtinėje Karalystėje (JK). Kitas A. Remezkovo sūnus Nikolajus nuo 2008 m. mokosi JK, o duktė Marija nuo 2012 m. gyvena Austrijos sostinėje Vienoje.

Rusijos geležinkelių vadovo Vladimiro Jakunino vaikai taip pat gyvena užsienyje. Vyresnysis sūnus Andrejus turi verslą ir gyvena Londone, o jaunėlis Viktoras gyvena ir turi verslą Šveicarijoje.

Rusijos prezidento patarėjas vaiko ir šeimos klausimais Pavelas Astachovas gerai žinomas tuo, jog aktyviai kovojo tam, kad JAV piliečiams būtų uždrausta įsivaikinti vaikus iš Rusijos. Tačiau jo sūnus Antonas mokėsi Oksfordo ir Niujorko ekonomikos koledžuose.

„Vieningosios Rusijos“ lyderio Boriso Gryzlovo duktė Jevgenija gyvena Estijos sostinėje Taline bei turi Estijos pilietybę.

Buvęs Rusijos švietimo ministras Andrejus Fursenka, pagarsėjęs tuo, kad šalyje įvedė Vieningą valstybinių egzaminų sistemą, matyt, nelabai pasitiki švietimu Rusijoje, todėl savo vaikus išsiuntė mokytis į užsienį, nors gana ilgai tai mėgino slėpti.

„Teisingosios Rusijos“ partijai Dūmoje atstovaujančios Jelenos Mizulinos, kuri taip pat užima Dūmos šeimos, moterų ir vaikų komiteto pirmininkės postą, sūnus mokėsi Berno ir Oksfordo universitetuose, o šiuo metu Nikolajus Mizulinas gyvena ir dirba teisininku Belgijoje.

Tai toli gražu ne visi Rusijos valdininkai, kurių vaikai dirba ir mokosi JAV bei Europos valstybėse, apibendrina R. Kiričenka.