Pirmadienį Vokietijos vicekancleris ir ekonomikos reikalų ministras Sigmaras Gabrielis pranešė panaikinantis savo leidimą statyti treniruočių stovyklą Volgos regione Rusijoje, kurioje galėtų treniruotis apie 30 tūkst. kareivių per metus.

Kovo mėnesį 123 milijonų eurų vertės sutartis su Vokietijos gynybos pramonės milžine „Rheinmetall“ buvo įšaldyta, o pirmadienį galiausiai nutraukta. S. Gabrielis tokio pasirinkimo išsamiai nekomentavo ir teigė, kad svarbiausia yra žmonių gyvybės, o ne pinigai.

Rusijos pareigūnai Berlyną anksčiau kaltino „nekonstruktyviais“ ginkluotės tiekimo sutarčių apribojimais ir pasidavimu JAV daromam spaudimui.

Rusijos gynybos ministerija antradienį oficialiai įspėjo, kad, Vokietijai pažeidus sutarties sąlygas, Maskva kreipsis į teismą.

Anot „Rheinmetall“ atstovo spaudai, diskusijos su Vokietijos valdžia vyko, tačiau prie bendro sutarimo dėl galimos žalos kompensavimo nebuvo prieita.

Vis dėlto numatomos kompensacijos suma galėtų siekti 100 milijonų eurų. Kovo mėnesį „Rheinmetall“ pranešė esanti pasiruošusi įvykdyti sutarties įsipareigojimus pastatyti treniruočių stovyklą, kurią buvo planuojama atidaryti jau šiais metais.