Šį kartą iškylą buvo ketinama surengti Akulinino gyvenvietėje, kur, kaip manoma, yra Rusijos geležinkelių vadovo Vladimiro Jakunino užmiesčio vila.

Šiai iniciatyvai policijos pavedimu aktyviai pasipriešino valdininko ramybės sergėtojai. Remiantis liudininkų pasakojimais, sulaikyta daugiau nei 20 asmenų, buvo daužomi aktyvistų automobiliai, atimami fotoaparatai.

Kaip rašo newsru.com, iš pradžių policijos pareigūnai sulaikė „dačingo“ dalyvių išsinuomoto autobuso vairuotoją. Šio sulaikymo nuotraukas vartotojas Philippas Kirejevas patalpino internetinėje svetainėje „Živoj Žurnal“.

Į „dačingą“ vykę asmenys nusprendė persėsti į elektrinį traukinį, tačiau buvo sulaikyti eilėje prie bilietų kasų.

Tarp sulaikytųjų – Kovos su korupcija fondo narys Georgijus Alburovas, kuris apie rengiamą iškylą pranešė savo internetinėje svetainėje. Policija atsisakė įvardinti šių asmenų sulaikymo priežastis.

Tačiau tinklaraštininkas Rustemas Agadamovas teigia, jog susirinkusiems pateikti kaltinimai dėl neteisėto mitingo organizavimo.





Su daug agresyvesniu pasipriešinimu susidūrė tie, kas nusprendė atvykti asmeninėmis transporto priemonėmis. Keletas atvykusiųjų buvo užpulti nepažįstamų asmenų juodais sportiniais marškinėliais – spėjama, kad tai buvo apsauga.

Keli automobiliai buvo sudaužyti. Be to, remiantis aktyvistų liudijimais, prieš pogromą po automobilių ratais buvo dedami dygliai, kad šie negalėtų išvažiuoti.


Kaip praneša G. Alburovas, kai kurie nukentėjusieji susižeidė stiklo duženomis.

A. Navalno atstovė Kira Jarmyš patikino, kad buvo mušami ir aplink tiesiog vaikščioję asmenys. Iš jų buvo atimami fotoaparatai ir mobilieji telefonai.

Taip pat K. Jarmyš informavo, kad policija užpuolikų nesulaikė, nors jie naudojo traumuojančius ginklus, tačiau į policijos nuovadą buvo išvežti keli „dačingo“ dalyviai.

Remiantis A. Navalno šalininkų pateikiamais duomenimis, Akulinino gyvenvietėje įsikūrusi V. Jakunino, „Transneft“ vadovo Nikolajaus Tokariovo ir „Rostech“ vadovo Sergejaus Čemezovo vilos bei Arkadijaus Rotenbergo sklypas.

Pirmasis „dačingas“ surengtas šių metų gegužės mėn. Tada aktyvistai buvo atvykę į gyvenvietę Sosni, kur, kaip manoma, yra pirmojo Kremliaus administracijos vadovo pavaduotojo Viačeslavo Volodino vila.

Tą kartą policija taip pat mėgino sulaikyti „dačingo“ dalyvius, tačiau daugeliui pavyko atvykti į sutartą vietą bei surengti pasivaikščiojimą su iškyla.