Apie tai asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pranešė 40-ojo bataliono vadas Nikolajus Kolesnikas.

Kaip rašo UNIAN, N. Kolesnikas papasakojo, kad daugiau nei 100 km/val. greičiu važiavęs automobilis mėgino įsirėžti į blokavimo postą.

„Krivbass“ bataliono kovotojai sunaikino automobilio vairuotoją, jo vairuotas automobilis liko laukuose. Įvykio vieta buvo aptverta iki atvykstant tyrėjams ir išminuotojams“, - informavo N. Kolesnikas.
„Taip pat automobilyje buvo rastas liepos 28 d. „Donecko liaudies respublikos“ savarankiškai pasiskelbusio „vyriausybės pirmininko“ Aleksandro Borodajaus ir „gynybos ministro“ Igorio Strelkovo pasirašytas leidimas bei lentelės su užrašais „Vaikai“ ir „Gruz 200”, - pridūrė N. Kolesnikas.

Jo manymu, pagrindine mirtininko užduotimi buvo mėginimas sukurti sąlygas apsuptų „Donecko liaudies respublikos“ teroristinių grupių iš Donecko įsiveržimui po blokavimo posto sunaikinimo.

„Baisu net pagalvoti, kas būtų įvykę tuo atveju, jei ši „pragaro mašina“ būtų suveikusi. Vienu metu blokavimo postuose tikrinama daugiau nei 100 transporto priemonių. Vaikus vežančioms transporto priemonėms skiriamos ypatingo sąlygos, kad šios galėtų kuo greičiau išvykti iš pavojingos zonos“, - patikino N. Kolesnikas.

Antiteroristinę operaciją ketinama baigti iki žiemos

Televizijos „112 Ukraina” eteryje Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos Informacinio analitinio centro atstovas Andrejus Lysenka prognozavo, jog Rytų Ukraina iki šių metų žiemos bus išvaduota iš Rusijos samdinių gniaužtų.

„Iki žiemos mūsų žemėje tikrai jų nebeliks. Kai tik mums pavyks juos lokalizuoti, paimti nelaisvėn ar neutralizuoti kitokiu būdu, provokacijoms iš Ukrainos ir Rusijos teritorijos ateis galas“, - patikino A. Lysenka.

Kaip rašo UNIAN, anot A. Lysenkos, po keleto mėnesių Donbase šaudyti nebebus kam.
„Kaimyninės valstybės vadovas tai puikiai suvokia. Kol yra teroristų, galima juos siųsti į Ukrainos teritoriją. Kai jų nebeliks, o tai bus jau greitai, jis praneš, jos tai iš teisų buvo manevrai“, - samprotavo A. Lysenka.

Taip pat jis pabrėžė, jog šalia rytinės Ukrainos sienos dislokuojami Rusijos kariai rodo, jog vyksta pasirengimas didelio mato įsiveržimui į Ukrainos teritoriją.

„Rusai puikiai supranta, kad šiuo metu Antiteroristinę operaciją vykdanti Ukrainos kariuomenė – tai jau ne ta kariuomenė, kuri buvo prieš 10 ar 15 metų. Tai realią kovinę patirtį turintys žmonės. Vertinant ginkluotę bei galimybes jau turime didelį pranašumą“, - patikino A. Lysenka.

Ukrainos gynybos ministras: kariai eina į pergalę

Su BBC korespondentais bendravęs Ukrainos gynybos ministras Valerijus Heletejus teigė, kad šalies ginkluotosios pajėgos įgauna persvarą kovoje prieš sukilėlius ir pergalė bus pasiekta "labai greitai".

Pulkininko generolo laipsnį turintis ministras neslėpė, kad sunkiausia užduotis kariuomenės dar laukia bandant užimti Donecko ir Luhansko miestus, ypač "kai Rusija daro viską, kad mus išprovokuotų". Tačiau anot V. Heletejaus, vyriausybės pajėgos laimi.

"Separatistų kontroliuojama teritorija dabar du su puse karto mažesnė nei prieš keturias savaites, - teigė ministras. - Donecko ir Luhansko regionuose išvaduoti daugiau kaip 65 miestai ir gyvenvietės. Mūsų pajėgos šiuo metu puola, tačiau noriu, kad pasaulis žinotų, jog Rusija atsimoka tuo pačiu".

V. Heletejus teigė esąs "100 proc. įsitikinęs" vyriausybės pajėgų pergale ir tikino, kad šalis neturi kito pasirinkimo, tik tęsti pradėtą kovą.

"Ukraina - kaip degantis namas. Ukrainos kariuomenė eina į degančio namo vidų ir gesina gaisrą, - kalbėjo pašnekovas. - Jei jo neužgesinsime, jis persimes į Kijevą, Charkovą, visur. Prašome kiekvieno ukrainiečio: imkite kibirą vandens ir padėkite mums gesinti".

Pulkininkas generolas taip pat įspėjo, kad "MH17" reiso nuolaužų vietoje nebus vykdomi koviniai veiksmai, kol tarptautinių ekspertų komanda nebaigs rinkti visų įrodymų.

"Kalbant praktiškai, esame netoli dužimo vietos, tačiau nesivelsime į situaciją (...), kad tarptautinė misija būtų vykdoma tinkamai", - aiškino V. Heletejus, įsitikinęs, kad "Malaysia Airlines" lėktuvą su 298 asmenimis ore numušė Donecko regiono sukilėliai.

Nyderlandų ir Australijos teismo medicinos ekspertai bei policininkai nuolaužų išsibarstymo vietoje jau rado 80 kūnų. Dėl prasidėjusio artilerijos apšaudymo šeštadienį jie buvo priversti laikinai nutraukti savo darbus. Vyriausybės pajėgoms vis labiau supant Donecko ir Luhansko miestus, vietiniai gyventojai skuba apsirūpinti būtiniausiomis atsargomis. Kai kurie šaltiniai teigia, kad Luhanskas jau dabar visiškai apsuptas, o mieste nėra elektros.