10 metų Chloe drauge su tėvais Bruno Cailleret ir Caroline Boisnard, vyresniuoju broliu ir senele skrido namo po kelionės Burkina Fase, sakė Denise Labbe, dirbanti centrinės Prancūzijos Menė miestelio, kur gyveno šeima, rotušėje.

„Visi miestelyje priblokšti. Mes visi pažįstame šią šeimą, kuri gyvena priešais rotušę. Niekas negalėjo iš tikrųjų tuo patikėti, tai tarsi blogas sapnas“, – sakė D.Labbe.

Šeima, Alžyre persėdusi į kitą lėktuvą, turėjo atskristi į Marselį Pietų Prancūzijoje. Katastrofą patyręs lėktuvas skrido iš Burkina Faso sostinės Vagadugu į Alžyrą.

C.Boisnard brolis nuvyko į oro uostą jų pasitikti ir pirmasis išgirdo siaubingas naujienas, kai šeima nepasirodė prie atvykimo vartų.

Chloe labai džiaugėsi kelione į Burkina Fasą, kur gyvena C.Boisnard dėdė, sakė D.Labbe.

Ji „prieš išvykdama mokytojai prisipažino, kad bijo lipti į lėktuvą“, nes skristi turėjo pirmą kartą.

Reisu AH5017 skridęs lėktuvas, kuris iš Vagadugu pakilo anksti ketvirtadienį, su mažiausiai 116 žmonių, dingo pasirodžius pranešimams apie smarkias audras tame rajone.

Per ketvirtadienio katastrofą žuvo visi 116 lėktuve buvusių žmonių, kurių beveik pusė, 54, buvo prancūzai. Beje, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as (Fransua Holandas) vėliau sakė, kad aukų yra 118, ir kol kas neaišku, iš kur toks neatitikimas.

F.Hollande'as taip pat pranešė, kad tarp orlaivio nuolaužų Malyje, Gosio regione netoli sienos su Burkina Fasu, buvo surasta viena iš dviejų jo juodųjų dėžių. Ji nugabenta į šiaurinį Malio miestą Gao.

Penktadienį Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabius (Loranas Fabijus) pranešė, kad per šią katastrofą žuvo 54 prancūzai, o ne 51, kaip buvo skelbta iš pradžių. Pasak ministro, skaičiai buvo patikslinti, nustačius dvigubą pilietybę turinčius asmenis.

Oro bendrovė nurodė, kad lėktuvu taip pat skrido 24 Burkina Faso piliečiai, aštuoni libaniečiai, šeši alžyriečiai, šeši ispanai, penki kanadiečiai, keturi vokiečiai ir du Liuksemburgo piliečiai.