„Mes radome Alžyro lėktuvą. Nuolaužos buvo rastos ... už 50 km į šiaurę nuo Burkina Faso sienos“ Malio šiauriniame Gosio regione, sakė generolas Gilbert'as Diendiere iš Burkina Faso armijos.

Liudininkas matė, kai „Air Algerie“ lėktuvas „krito“

Vienas liudininkas teigia matęs, kaip dingęs „Air Algerie“ lėktuvas „krito“ Malio šiauriniame Gosio regione, ketvirtadienį pranešė nepaprastojo tyrimo dėl šio skrydžio vadovas.

„Liudininkas mums pranešė, kad jie matė lėktuvą krintant 13 val. 50 min. (Grinvičo ir vietos laiku ketvirtadienį)“, - sakė generolas Gilbertas Diendiere, kuris koordinuoja krizių padalinio, įsteigto Vagaduge tirti šio incidento, darbą.

Liudininkas nurodė, kad lėktuvas galėjo sudužti už 80 km į pietryčius nuo Gosio miesto“, - sakė koordinatorius ir pridūrė, kad „mes čia suaktyvinsime savo paieškas.“

DELFI primena, kad oro bendrovė „Air Algerie“ ketvirtadienį pranešė praradusi ryšį su vienu iš savo lėktuvų. Po kelių valandų pasitvirtino informacija, kad lėktuvas sudužo.

Oro bendrovės „Air Algerie“ lėktuvas, dingęs tarp Burkina Faso ir Alžyro, sudužo, pranešė naujienų agentūrai „Reuters“ ketvirtadienį Alžyro aviacijos tarnyba.

„Aš galiu patvirtinti, kad lėktuvas sudužo“, – sakė pareigūnas.

Privati Ispanijos bendrovė „Swiftair“, kuriai priklauso dingęs lėktuvas, pranešė apie prarastą ryšį su lėktuvu, kuriuo naudojosi „Air Algerie“ ir kuriuo skrido 110 keleivių.

Ryšys nutrūko praėjus beveik valandai po orlaivio pakilimo iš Burkina Faso skrydžiui į Alžyrą.

Remiantis oro linijų suteiktais duomenimis, oro erdvės stebėjimo tarnybos su lėktuvu ryšį prarado po pakilimo praėjus 50 minučių.

„Oro navigacijos tarnyba praėjus 50 min. po pakilimo prarado ryšį su „Air Algerie“ lėktuvu, skrendančiu iš Vagadugu į Alžyrą“, - nurodė oro bendrovė, kurios pranešimą citavo nacionalinė naujienų agentūra APS.

„Air Algerie“ – valstybinės Alžyro oro linijos. Kompanija vykdo reguliarus skrydžius į 39 miestus 28-ose Europos, Šiaurės Amerikos, Afrikos ir Artimųjų Rytų šalyse.

Šaltinis oro bendrovėje naujienų agentūrai AFP sakė, kad dingo orlaivis „McDonnell Douglas DC- 9“ su 110 keleivių iš įvairių šalių ir šešiais įgulos nariais.

Dingusiame lėktuve buvo apie 50 Prancūzijos piliečių.

Vienas diplomatas Malio sostinėje Bamake sakė, kad šiaurinėje šalies dalyje, per kurią turėjo skristi minimas lėktuvas, naktį siautėjo galinga smėlio audra.

Ouagadougou oro uosto paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ rašoma, jog Kubos prezidento Raulio Castro dukra Mariela Castro buvo lėktuve. Kubos Užsienio reikalų ministerija teigia, jog nebuvo informuota, kad M. Castro buvo lėktuve. Tokios informacijos taip pat negali patvirtinti ir CNN, skelbiama jų portale.