Iš Maroko kilęs 36 metų Prancūzijos pilietis Z. Moussaoui prisipažino kaltas pagal šešis jam pateiktus kaltinimus: bendrininkavimu rengiant teroro aktą, lėktuvo užgrobimu, lėktuvo sunaikinimu, masinio naikinimo ginklų panaudojimu, JAV darbuotojo nužudymu ir turto sunaikinimu.

"Nebelieka abejonių, kad Z. Moussaoui dalyvavo šiame teroristiniame sąmoksle", - sakė generalinis prokuroras Alberto Gonzalesas. Z. Moussaoui prisipažinimą jis pavadino "šiurpinančiu kaltės prisiėmimu".

A. Gonzalesas sakė, kad valstybiniai kaltintojai reikalaus Z. Moussaoui mirties bausmės. Praėjusią savaitę teigęs, kad sutinka su mirties bausme, Z. Moussaoui apsigalvojo.

"Z. Moussaoui visomis jėgomis kovos prieš mirties bausmę, - sakė A. Gonzalesas. - Nesitikiu, kad amerikiečiai bus atlaidūs".

Kalbėdamas teismo salėje, kurioje buvo ir rugsėjo 11-osios aukų šeimos narių, Z. Moussaoui pirmą kartą išsamiai papasakojo, ką jis "Al Qaeda" pavedimu turėjo padaryti Jungtinėse Valstijose.

Z. Moussaoui, kuris buvo suimtas iki tragiškų įvykių likus mėnesiui kilus įtarimų dėl jo skraidymo pamokų, sakė neturėjęs dalyvauti išpuoliuose prieš Pentagoną ir Pasaulio prekybos centro dvynius.

Teismui jis sakė: "Esu kaltas tik dėl dalyvavimo rengiant didesnio masto sąmokslą panaudojant lėktuvus kaip masinio naikinimo ginklus. Mane mokė valdyti "Boeing-747" lėktuvą, kuriuo galiausiai turėjau įsirėžti į Baltuosius rūmus", - sakė Z. Moussaoui, prieš rugsėjo 11-osios išpuolius lankęs dvi JAV skraidymo mokyklas.

Teisiamojo teigimu, jo tikslas buvo išlaisvinti Jungtinėse Valstijose kalinamą akląjį šeichą Omarą Abdel-Rahmaną, pripažintą kaltu dėl prieš rugsėjo 11-ąją įvykdytų teroristinių veiksmų.

JAV apygardos teisėja Leonie Brinkema įsitikino, kad Z. Moussaoui supranta, jog už pirmuosius keturis kaltinimus, kuriuos jis pripažino, gresia mirties bausmė ar bent jau laisvės atėmimas iki gyvos galvos be teisės į išankstinį paleidimą.

Paaiškinusi kaltinimus ir kaltinamojo teises, L. Brinkema įvardijo kiekvieną iš šešių kaltinimų, ir Z. Moussaoui kiekvienu atveju ištarė "kaltas".