Mūšiai tęsiasi ukrainiečių ginkluotosioms pajėgoms vykdant puolimą prieš prorusiškus separatistus.

Ketvirtadienį Rytų Ukrainoje sudužo iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs Malaizijos avialinijų bendrovės keleivinis lėktuvas "Boeing 777" su 298 žmonėmis, tačiau kol kas ženklų dėl galimų paliaubų nematyti.

Rusijos naujienų agentūra "RIA Novosti" praneša, kad liepsnoja naftos perdirbimo įmonė Lisičanske, Luhansko srityje. Penktadienį "Twitter" skelbiamos naujienos apie gaisrą, vaizdai iš įvykio vietos. Kol kas gaisro priežastis nežinoma.

Beveik visame Luhansko mieste nutrauktas vandens ir elektros tiekimas, nes per bombardavimus apgadinta elektros pastotė, rašė Rusijos žinių tinklalapis "lenta.ru".

Remiantis Ukrainos naujienų agentūra "Unian", kuri citavo Luhansko miesto tarybos pranešimą, nuraukus elektros tiekimą sustabdytas vandens pumpavimo stočių darbas. Dėl teritorijoje besitęsiančių susišaudymų inžinieriai negali pasiekti elektros pastotės, informavo "Unian".

Pranešama apie kelis naktį į penktadienį nugriaudėjusius sprogimus separatistų okupuotame Donecko mieste, taip pat apie šūvius miesto oro uoste.

Nuo balandžio vidurio, kada Ukrainos saugumo pajėgos pradėjo operaciją, kuria siekiama atsikovoti rytinių regionų kontrolę, žuvo daugiau nei tūkstantis civilių ir kovotojų, dešimtys tūkstančių žmonių buvo priversti išvykti iš regiono.