Eidamas prie įlaipinimo vartų G03 Amsterdamo Shipol oro uoste, jis stabtelėjo ir nufotografavo lėktuvą „Boeing777-200“, į kurį jis kartu su savo mergina Neeltje Tol netrukus įlipo.

Prisimindamas kovo mėn. dingusį Malaizijos oro linijų lėktuvą MH370, C. Panas po į „Facebook“ patalpinta nufotografuoto lėktuvo nuotrauka paliko prierašą: „Jei lėktuvas dingtų, štai kaip jis atrodo“.

Draugai palinkėjo C. Panui gerų atostogų bei paragino parsivežti daugybę nuotraukų, tačiau vos po kelių valandų palinkėjimai virto baime, o vėliau – neviltimi, rašo „The Independent“.

Lėktuvas MH17 į orą pakilo 11:30 vietos laiku, o nusileisti turėjo 10:50 Malaizijos laiku.

110 minučių šio lėktuvo skrydis vyko visiškai ramiai. 280 keleivių bei 15 įgulos narių skraidinęs MH-17 skrido virš Vokietijos, Lenkijos ir Ukrainos teritorijos, tačiau 13:21 lėktuvas staiga dingo iš radarų akiračio.

Paskelbtas vaizdo įrašas iš numušto lėktuvo

Malaizijos pilietis Halu Satonaka socialiniame tinkle „Instagram“ spėjo patalpinti 14 sekundžių trukmės vaizdo įrašą, kuriame įamžinta, kaip Malaizijos oro linijų lėktuvo „Boeing 777“ keleiviai, likus nedaug laiko iki tragedijos, dėlioja daiktus. Sprendžiant iš vaizdo įrašo turinio, 30 metų vyras prieš skrydį kaip reikiant nervinosi, skelbia kp.ru.

Fone girdimas piloto balsas: „Šiuo metu jau baigiamas keleivių įlaipinimas ir bagažo krovimas. Įsitikinkite, jog jūsų mobilieji telefonai išjungti...“.

Vaizdo įrašo autorius, kurio vartotojo vardas socialiniame tinkle „Instragam“ buvo masa 1777, Roterdamo universitete studijavo psichologiją. „Boeing 777“ jis iš Nyderlandų skrido namo.