Australas, kuris jau ilgiau nei dvejus metus gyvena užsidaręs Ekvadoro ambasadoje Londone, trečiadienį pralaimėjo teisme, mėgindamas užsitikrinti, kad Švedijos išduotas jo arešto orderis būtų panaikintas.

Australijos generalinis prokuroras George'as Brandisas sakė radijui ABC, kad 43 metų aktyvistas turėtų priimti jam iškeltus kaltinimus.

„Manau, kad ponui Assange'ui derėtų pasielgti pakankamai vyriškai ir priimti kaltinimus, jog jis esąs seksualinis grobuonis“, – pareiškė pareigūnas.

J.Assange'as, neigiantis šiuos kaltinimus, baiminasi, jog nuvykęs į Švediją būtų išduotas Jungtinėms Valstijoms, kurios jį kaltina dėl įslaptintos medžiagos paviešinimo.

Jis kaltino G.Brandisą mėgdžiojant JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry pareiškimus apie slaptą informaciją nutekinusį buvusį žvalgybos kontraktininką Edwardą Snowdeną.

„A.G.Brandisas turėtų liautis plagijavęs seksistines kvailystes ir pradėti dirbti savo darbą: ginti teisėtas visų australų teises“, – sakoma J.Asseange'o pranešime naujienų agentūrai „Australian Associated Press“ (AAP).

Buvęs kompiuterinis įsilaužėlis, kaltinantis savo tėvynę jį apleidus, praeitais metais sakė, kad viešai neatsakys į Švedijos kaltinimus, nes „Australijos vyrai nemėgsta kalbėti apie savo privatų gyvenimą“.

Pranešime, kurį jis pasiuntė AAP, J.Asseange'as taip pat kritikavo premjero Tony Abbotto vyriausybę.

„WikiLeaks“ darbuotojos, kurios grūmėsi su supervalstybe dėl mūsų darbo ir nugabeno Edwardą Snowdeną į saugią vietą per didžiausias žvalgybos gaudynes, kokias yra matęs pasaulis, turi daugiau narsos savo mažuosiuose kojų piršteliuose negu visas Abbotto kabinetas“, – šaipėsi jis.

Švedijos tyrėjai nori apklausti J.Assange'ą Londone, o jo advokatai sakė, kad pateiks apeliaciją dėl naujausio teismo sprendimo.

Šis aktyvistas pasiprašė prieglobsčio Ekvadore 2012 metų birželį, kai išnaudojo visas galimybes Britanijos teismuose išvengti ekstradicijos į Švediją.