Ukrainos Antiteroristinės operacijos pajėgos oficialiai patvirtino, jog Ukrainos pasieniečiai prie kontrolės punkto „Amvrosijivka“ pastebėjo valstybinės Ukrainos ir Rusijos sienos pažeidimų pėdsakų – esą kalti rusai.

Pranešama, jog kariai aptiko į Ukrainos teritoriją iš Rusijos įvažiavusios karinės technikos pėdsakų – spėjama, jog tai galėjo būti būtent „Grad“ sistemos. Be to, minėtoje vietoje pastebėta ir apšaudymo žymių.

Teritorijoje pasieniečiai pastebėjo ir traktorių, kuris įvažiavo į pasienio juostą, nepaisydamas draudimų kirsti sieną – jis pajudėjo į Rusijos teritoriją.

Ukrainos separatistai pareiškė norą derėtis

Pagal paskutinius pranešimus, iš rytų Ukrainos ginkluoti prorusiški separatistai vis dėlto sutiko dalyvauti trišalėse darybose dėl paliaubų.

Manoma, kad šių Rusijos remiamų ginkluotųjų pajėgų lyderiai bandys penktadienį susisiekti su Kijevo ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) tarpininkais televiziniu tiltu, nes dėl įtemtų karinių veiksmų aplink Donecką ir Luhansą tiesioginės derybos būtų labai abejotinos.

Separatistus derėtis ar bet jau dalyvauti derybose greičiausiai paragino pats Kremliaus režimas, nes dėl prastėjančios padėties Ukrainoje ir didėjančos jo karinės pagalbos separatistams Vašingtonas įvedė Rusijai naujas gerokai platesnio masto sankcijas, nukreiptas ir prieš valstybinę naftos kompnaiją „Rosneft“, ir prieš „Gazprom“ banką.