Gazos Ruožo greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra sakė, kad per vieną smūgį iš oro namui teritorijos šiaurėje esančiame Džabalijos mieste žuvo 14 metų paauglys.

Netrukus po to per kitą smūgį Magazio pabėgėlių stovykloje centrinėje Gazos Ruožo dalyje žuvo moteris.

Mirus vyrui, sužeistam per ankstesnį smūgį, žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 165, nurodė A.al Qudra.

Dar daugiau kaip 1 tūkst. žmonių buvo sužeisti.

Liudininkai pietiniame Rafaho mieste taip pat pranešė matę, kaip kovotojai gatvėje nužudė vyrą. Tai tikriausiai buvo egzekucija žmogui, įtariamam bendradarbiavimu su Izraeliu. Jokia ginkluota Gazos Ruožo grupuotė atsakomybės už tai kol kas neprisiėmė.

Šeštadienis buvo daugiausiai aukų pareikalavusi izraeliečių kampanijos diena – žuvo 52 žmonės.

Daugiausiai gyvybių pareikalavo smūgiai Gazos miestui, suduoti prieš pat vidurnaktį: miesto rytiniame Tufaho rajone per smūgius „Hamas“ policijos viršininko Tayseero al Batsho namui ir mečetei žuvo 18 žmonių, pranešė medikai.

T.al Batshas liko gyvas, bet jo būklė, kaip pranešama, yra kritinė. Per smūgius buvo sužeista maždaug 50 žmonių.

Izraelis, siekdamas nutraukti savo teritorijos apšaudymą raketomis, antradienį ryte Gazos Ruože pradėjo operaciją „Apsauginė riba“ („Protective Edge“).

Nuo to laiko Izraelio teritorijoje nukrito maždaug 655 raketos, o dar 170 raketų numušė raketinės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ („Iron Dome“), sekmadienį paskelbė armija. Nuo vidurnakčio Izraelyje nukrito 22 raketos, o dar penkios buvo numuštos.

Nuo operacijos pradžios jokie izraeliečiai nežuvo, tik du žmonės buvo sunkiai sužeisti.

Izraelio armija nurodė iki sekmadienio ryto smogusi 1 320-čiai „teroristinių taikinių“ visame Gazos Ruože, tarp jų – 735-iems raketų leidimo įrenginiams, 64 mokymo bazėms ir kovotojų kompleksams, ir 32-iems „Hamas“ vadovybės objektams.

Praėjusią naktį buvo smogta daugiau kaip 20-čiai taikinių.