„Per naktį IGP (Izraelio gynybinės pajėgos) smogė maždaug 160-čiai taikinių Gazos Ruože. Per pastarąsias dvi dienas atakavome iš viso maždaug 430 taikinių“, – sakė M.Almozas, prasidėjus antrai operacijos "Apsauginė riba" dienai.

Tarp taikinių buvo maždaug 120 paslėptų raketų leidimo įrenginių, 10 „Hamas“ vadovavimo ir kontrolės centrų, tarp jų – du namai, ir daug tunelių, nurodė M.Almozas.

Gazos Ruože per Izraelio aviacijos smūgius žuvo dvi moterys ir keturi vaikai

Gazos Ruožo šiaurinėje ir rytinėje dalyje per Izraelio aviacijos smūgius trečiadienį žuvo dvi moterys ir keturi vaikai, pranešė medikai.

„Per aviacijos smūgius žuvo keturi palestiniečiai, tarp jų du 12 ir 13 metų broliai Šedžajoje ir vienas ketverių metų berniukas ir moteris per reidą Zeitune“, – pranešė gelbėjimo tarnybų atstovas Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra).

Abu šie rajonai yra į rytus nuo Gazos, netoli Izraelio sienos.

Per dar vieną smūgį šiauriniame Beit Hanuno mieste žuvo 40-metė moteris ir jos 14 metų sūnus, pridūrė A.al Qudra.

Per izraeliečių antskrydį Gazos Ruože žuvo žmogus, praneša medikai

Gazos Ruožo šiaurėje trečiadienį per smūgį iš Izraelio bepiločio lėktuvo žuvo žmogus, pranešė medikai.

Smūgis buvo suduotas motociklui Beit Lahijoje, antrą antskrydžių kampanijos prieš šią palestiniečių teritoriją dieną. Žuvo 30 metų Rafiqas al Kafarnehas  ir buvo sunkiai sužeistas dar vienas žmogus, sakė greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra.

Premjeras: Izraelis „toliau intensyvins“ savo atakas prieš „Hamas“

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu trečiadienį pažadėjo suintensyvinti prieš Gazos ruožo kovotojus vykdomą kariuomenės kampaniją, per kurią jau žuvo 43 palestiniečiai.

„Aš nusprendžiau toliau intensyvinti „Hamas“ ir teroristinių organizacijų Gazoje atakas“, – pranešė vyriausybė, cituodama premjero pareiškimą po pasitarimo su gynybos vadovais Izraelio pietinėje dalyje.

Abbasas: Izraelis vykdo „genocidą“ Gazoje

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas trečiadienį apkaltino Izraelį „genocidu“ Gazos Ruože, kur per intensyvią kariuomenės kampaniją jau žuvo 43 palestiniečiai.

„Tai genocidas; ištisų šeimų žudymas yra genocidas, kurį vykdo Izraelis prieš mūsų Palestinos žmones“, – sakė jis palestiniečių vadovybės susitikime Vakarų Kranto mieste Ramaloje.

„Tai, kas vyksta dabar, yra iš tikrųjų karas prieš palestiniečius, o ne prieš (kovotojų) grupuotes, – sakė M.Abbasas. – Mes žinome, kad Izraelis gina ne save, jis gina nausėdijas, savo pagrindinį projektą“.

„Mes įvairiais būdais stengiamės sustabdyti Izraelio agresiją ir palestiniečių kraujo liejimą, taip pat ir kalbėdamiesi su Egipto prezidentu Abdel Fattah al-Sisi ir JT (generaliniu) sekretoriumi Ban Ki-moonu “.

Egiptas trečiadienį paragino Izraelį ir „Hamas“ Gazoje nutraukti plintantį konfliktą, bet nesuteikė vilčių dėl Kairo tarpininkaujamų paliaubų.

„Nėra jokio tarpininkavimo, įprasta to žodžio reikšme“, – sakė Egipto užsienio reikalų ministerijos atstovas Badras Abdelatty.

„Egipto diplomatinėmis pastangomis siekiama nedelsiant sustabdyti Izraelio agresiją ir užbaigti abipusį smurtą. (Egipto) kontaktai nedavė kol kas jokių rezultatų“, – pažymėjo jis.

Žuvusiųjų skaičius pasiekė 43

Per Izraelio kariuomenės smūgius Gazoje trečiadienį žuvo 22 palestiniečiai, iš jų penkiolika – moterys ir vaikai; iš viso per dvi dienas žuvo 43 žmonės, pranešė pagalbos tarnybos.

Dar daugiau nei 370 žmonių sužeista.

Tarp žuvusiųjų yra mažiausiai vienas kovotojas, taip pat devyni vaikai ir šešios moterys, pranešė pagalbos tarybų atstovas Ashrafas al-Qudra.

Kol kas nenustatyta, ar kiti žuvusieji yra civiliai gyventojai, ar kovotojai. Mažiausiai keturių smūgių aukos buvo tik moterys ir vaikai.

Pasak jo, per vieną iš tokių smūgių šią popietę raketai pataikius į namą Al Mahazyje, netoli Deir al Balaho pabėgėlių stovyklos, žuvo moteris ir jos keturi vaikai.

Dar dvi moterys ir keturi vaikai žuvo per kitus izraeliečių reidus Gazos rytinėje ir šiaurinėje dalyje.

Nuo antradienio ryto, kai Izraelis pradėjo operaciją „Apsauginis skardis“ („Protective Edge“), jo karo lėktuvai Gazoje atakavo 550 taikinių.

Nuo vidurnakčio į Izraelį buvo paleistos mažiausiai 48 raketos, viena kurių nukrito Tel Avivo teritorijoje. Dar 16 raketų numušė oro gynybos sistema „Geležinis kupolas“ („Iron Dome“), iš jų dvi – virš Tel Avivo, sakė kariuomenės atstovas.

Antradienį žuvo 21 palestinietis, iš kurių 17 – Gazoje, taip pat keturi „Hamas“ kovotojai, kurie buvo nušauti, kai mėgino patekti į Izraelio pietinę teritoriją per jūrą.

Taip pat antradienį Izraelį pasiekė 117 raketų, iš jų 45 pataikė į didžiuosius miestus, tarp jų Jeruzalę, Tel Avivą, taip pat už 116 kilometrų į šiaurę esančią Haderą.

Dar 45 raketas numušė Izraelio oro gynybos sistema.