Lietuvos delegacijai vadovavo Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis.

Pasak URM pranešimo spaudai, posėdyje aptarti Baltijos regiono saugumo ir NATO plėtros, kovos prieš terorizmą ir kiti tarptautinės politikos klausimai, Baltijos šalių ir JAV ekonominis bendradarbiavimas, pilietinės visuomenės kūrimas.

JAV delegacijai vadovavęs Valstybės departamento pasekretorius politikai M.Grosmanas pažymėjo, kad rugsėjo 11 dieną įvykdyti terorizmo išpuoliai JAV užsienio politikos kurso nepakeitė - Partnerystės Chartijoje numatyti JAV įsipareigojimai remti Lietuvos, Latvijos ir Estijos integraciją į Europos ir transatlantines politines, ekonomines ir saugumo struktūras nesikeičia, o būtinybė plėsti NATO po rugsėjo 11 dienos tik dar labiau sustiprėjo.

Posėdyje nutarta kitą Partnerystės komisijos posėdį 2002 metų birželio mėnesį surengti Vilniuje.

Vašingtone vykęs Partnerystės komisijos posėdis buvo pirmasis po naujos JAV administracijos suformavimo.

Baltijos šalių ir JAV Partnerystės Chartija, pasirašyta 1998 m. sausio 16 d. Vašingtone, patvirtino bendrą keturių valstybių tikslą sudaryti sąlygas Lietuvos, Latvijos ir Estijos integracijai į Europos ir transatlantines politines, ekonomines ir saugumo struktūras, įskaitant ir NATO.

Šios Chartijos rėmuose kasmet rengiamos keturšalės saugumo - karinės bei ekonominės konsultacijos, kurios apibendrinamos jungtiniame Partnerystės komisijos posėdyje.

Pasak pranešimo spaudai, posėdžių metu UR ministras A.Valionis susitiko su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Richardu Lee Armitage, taip pat apsilankė Baltųjų rūmų Nacionalinėje saugumo taryboje, kur susitiko su JAV prezidento nacionalinio saugumo patarėjos pavaduotoju Stephenu Hadley.

JAV NATO komiteto surengtos vakarienės metu įvyko A.Valionio pokalbis su JAV prezidento nacionalinio saugumo patarėja Condolleezza Rice.

Susitikimuose ministras A.Valionis pažymėjo, kad Lietuvos bei kitų Vilniaus grupės šalių pakvietimas prisijungti prie Šiaurės Atlanto Aljanso kitų metų lapkritį Prahoje reikštų svarbų žingsnį laisvos ir vieningos Europos kūrimo link.

Antradienį tarp Vašingtono ir Baltijos valstybių sostinių bus surengta tiesioginė vaizdo konferencija, kurios metu Lietuvos žurnalistai turės galimybę pateikti klausimus Lietuvos, Estijos, Latvijos ir JAV delegacijų vadovams.