Dėl aktyvių Antiteroristinės operacijos pajėgų veiksmų atnaujinimo teroristų grupuotės mėgina susitarti su Ukrainos jėgos struktūrų vadovais dėl koridorių, skirtų perėjimui į Antiteroristinės operacijos pajėgų pusę, sukūrimo arba neginkluoto atsitraukimo į Rusijos teritoriją. Apie tai šiandieną trumpoje spaudos konferencijoje pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenka, rašo news.liga.net.

„Sparnuota tapo vieno jų pasakyta frazė: „Geriau tegul mane dvidešimt teisia, nei šeši neša“, - sakė A. Lysenka.
Anot jo, Ukrainos karinės pajėgos pasižymi ypatingai stipria morale ir karine dvasia.

„Šiuo metu jie atlieka stiprius aviacinius ir artilerinius smūgius, nutaikytus į gynybinius punktus, blokavimo postus, bazes ir teroristų dislokacijos vietas, todėl ženkliai sumažėjo teroristų grupuočių aktyvumas“, - informavo A. Lysenka.

Anksčiau Antiteroristinės operacijos pajėgų atstovas spaudai Aleksejus Dmitraškovskis buvo pranešęs, kad dėl atnaujintų aktyvių Antiteroristinės operacijos pajėgų veiksmų, skirtų teroristų neutralizavimui, ištisos teroristų grupuotės pereina į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pusę.

Naktį iš birželio 30 d. į liepos 1 d. įvertinęs Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdžio rezultatus, Ukrainos prezidentas Petro Porošenka nusprendė sustabdyti vienašališko kovinių veiksmų vykdymo nutraukimo režimą Donbase.

Separatistai šturmuoja Donecko milicijos valdybą

Ginkluotų separatistų grupuočių „Batalion Vostok“ ir „Vosmaja rota“ („8-oji kuopa“) nariai užpuolė Donecko srities bei Donecko miesto milicijos valdybos pastatą. Milicininkai priešinasi, bet du pareigūnai buvo sunkiai sužeisti, o dar vienas žuvo.

Vidaus reikalų valdybos viršininkas Konstantinas Požidaevas yra pastato viduje, skelbia „Novosti Donbasa“.

13 val. 25 min. vietos laiku dalį pastato buvo užgrobę teroristai, paėmę įkaitais kai kuriuos pareigūnus. Du postuose budėję milicininkai buvo sužeisti.

„Vosmaja rota“ yra „Donecko liaudies respublikos“ ginkluotas padalinys, įsikūręs Regionų partijos padalinio Donecko sričiai būstinėje. Šį biurą Regionų partija „kuopai“ perdavė kovo pradžioje, rašo leidinys.

Kaip nurodo Ukrainos vidaus reikalų ministerija, vienas milicininkas per ataką žuvo.

„Yra keli sužeistieji. Du pareigūnai sužeisti sunkiai“, - pažymėjo ministerija.

Ukrainos pajėgos prie Slovjansko sunaikino teroristų stovyklą

25-osios Dniepropetrovsko oro desanto brigados artilerija sunaikino prie Slovjansko įrengtą teroristų mokymų stovyklą. Skelbiama, jog žuvo mažiausiai 250 separatistų, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Kaip teigia vienas iš minėtosios brigados karių, sunaikintos teroristų stovyklos teritorijoje buvo įrengta šaudykla bei virtuvė, į kurią ir pataikė artilerijos ugnis, skelbia LB.ua.

„Incidento vietoje, kaip nustatė žvalgybos pareigūnai, žuvo daugiau nei 250 teroristų, du trečdaliai iš kurių buvo čečėnai, o likusieji – rusų kilmės“, - teigia neįvardytas karys.

Šiuo metu Ukrainos artilerija apšaudo priešo pozicijas prie Novoaleksandrovkos. „Vakar ten buvo kolona, laimei, jiems pavyko tik apsikasti žemėmis, neturėjo jokios apsaugos – jokių betono blokų“, - patikslino pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1284)