Tačiau vienas „Hamas“ aukšto rango pareigūnas perspėjo Izraelį nesiimti jokių atsakomųjų smūgių, nes tai esą atvertų „pragaro vartus“.

Trys lavonai buvo surasti lauke Vakarų Kranto pietuose, 17 dienų po to, kai paaugliai dingo. Jiems dingus buvo surengta didžiulio masto paieškos operacija, per kurią žuvo penki palestiniečiai, o dar daugiau kaip 400 palestiniečių buvo areštuoti.

Izraelio vykdomi areštai, daugiausia – su „Hamas“ susijusių žmonių, išprovokavo raketinių išpuolių iš Gazos Ruožo prieš Pietų Izraelį suintensyvėjimą, į kurį Izraelis reagavo smūgiais iš oro.

Kol kas kariškiai neatakavo islamistų judėjimo galios centro Gazos Ruože.

„Šį vakarą radome tris lavonus ir visi ženklai rodo, kad tai yra mūsų trijų pagrobtų jaunuolių lavonai“, – ministrams sakė premjeras Benjaminas Netanyahu prasidedant skubiai sušauktam saugumo kabineto posėdžiui.

„Juos pagrobė ir šaltakraujiškai nužudė žmonių žvėrys, – sakė jis. – „Hamas“ yra atsakingas ir „Hamas“ sumokės“.

Lavonai buvo surasti Vakarų Kranto pietuose netoli Halhulo miesto, už maždaug 10 minučių kelio automobiliu nuo tos pakelės, kur paaugliai paskutinį kartą buvo pastebėti stabdantys pakeleivingus automobilius.

„Per Eyalo Ifracho, Gilado Shaero ir Naftali Frankelio paiešką IGP surado tris lavonus“, – „Twitter“ pranešė armija.

Vienas paieškoje dalyvavęs civilis savanoris armijos radijui sakė, kad lavonai buvo surasti po šakų ir akmenų krūva nuošaliame rajone.

JAV prezidentas Barackas Obama pirmadienį pasmerkė šiuos nužudymus ir perspėjo nesiimti veiksmų, kurie galėtų dar labiau „destabilizuoti“ situaciją.

Paaugliams dingus, Izraelis surengė didžiulę paieškos ir areštų operaciją, kuria taip pat buvo siekiama išardyti „Hamas“ tinklą Vakarų Krante.

Buvo areštuota daugiau kaip 400 palestiniečių, kurių du trečdaliai yra „Hamas“ nariai, o dar penki žmonės žuvo per šios kampanijos išprovokuotus susirėmimus.

Izraelio aviacija atakuoja Gazos Ruožą

Izraelis antradienį bombardavo dešimtis taikinių Gazos Ruože, smogdamas palestiniečių islamistų judėjimui „Hamas“, kaltinamam trijų dingusių izraeliečių paauglių, kurių palaikai buvo rasti anksčiau šią savaitę, nužudymu.

Izraelio saugumo kabinetas, surengęs neeilinį posėdį pirmadienio vakarą ir planuojantis vėl susitikti antradienį, kol kas neturi vieningos pozicijos dėl tolesnių veiksmų pajūrio anklave ir okupuotame Vakarų Krante, sakė pareigūnai.

Premjeras Benjaminas Netanyahu pažadėjo, kad „Hamas“ turės brangiai sumokėti po to, kai trijų dingusių žydų seminarijos studentų palaikai buvo rasti pirmadienį paslėpti po akmenų krūva netoli Vakarų Kranto miesto Hebrono.

Kariškiai nurodė, kad aviacija atakavo 34 vietas, daugiausiai priklausančias „Hamas“, nors pranešime tie smūgiai nebuvo tiesiogiai siejami su paauglių pagrobimu ir nužudymu. Palestiniečių medikai pranešė, kad per antskrydžius du žmonės buvo lengvai sužeisti.

Izraelio kariuomenės pranešime sakoma, kad per pastarąsias dvi dienas palestiniečiai iš Gazos Ruožo paleido 18 raketų, o pareigūnai sakė, kad už tas atakas atsakingi „Hamas“ kovotojai.

Islamistų grupuotė nepaneigė ir nepatvirtino Izraelio kaltinimų dėl jos vaidmens incidente, kai minėti studentai dingo birželio 12 dieną. Paskutinį kartą jie buvo pastebėti mėginantys susistabdyti pakeleivingą automobilį.

Per saugumo kabineto posėdį armija pasiūlė imtis „pasvertų ir nuosaikių veiksmų“ prieš kovotojus Vakarų Krante, reaguojant į paauglių nužudymą, sakė pareigūnai.

Bet kokia ilgalaikė kampanija tame regione galėtų pakenkti Vakarų šalių palaikomam palestiniečių prezidentui Mahmudui Abbasui.

Tačiau kabinetas nesusitarė dėl tolesnių veiksmų per tą posėdį, nurodė pareigūnai.

Tuo tarpu „Hamas“ atstovas Sami Abu Zuhri perspėjo Izraelį nežengti per toli.

„Pasipriešinimo atsakas buvo ribotas, o Netanyahu neturėtų mėginti „Hamas“ kantrybės“, – pareiškė S.Abu Zuhri, kurio grupuotė turi raketų, galinčių pasiekti Tel Avivą.