„Takfiritų pareiškimą apie kalifatą laikome niekiniu ir negaliojančiu – tiek teisine, tiek logikos prasme“, – sakoma grupuočių pranešime, kuriame vartojamas „Islamo valstybės“ ekstremistų paniekinamas apibūdinimas.

Tarp šį pareiškimą pasirašiusių grupuočių buvo didžiausia Sirijos sukilėlių koalicija – „Islamo frontas“, taip pat su Iraku besiribojančioje rytinėje Deir ez Zoro provincijoje veikianti koalicija „Majlis Shura Mujahideen al Sharqiya“, kuriai priklauso grupuotė „al Nusra Front“ – tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ vietos padalinys.

Pranešime, kurį pasirašė kiekvienos sukilėlių grupuotės dvasinės tarybos, pažymima, kad „Islamo valstybės“ deklaracija „niekaip nekeičia mūsų požiūrio ir juos ir santykių su jais“.

Pranešimas taip pat „perspėja musulmonus ir visas džihadistų grupes neskirti savo pajėgumų“ IS labui.

Visos tą pranešimą pasirašiusios grupuotės nuo šių metų sausio kariavo su IS, kuri anksčiau buvo žinoma kaip „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL).

Sukilėliai pažymėjo, kad „kalifato“ paskelbimas yra supriešinantis žingsnis ir mėginimas „sužlugdyti palaimintas revoliucijas Sirijoje bei Irake“.

Jų pranešimas buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai ISIL paskelbė persivadinanti IS, įkurianti „kalifatą“ savo kontroliuojamose teritorijose Irake ir Sirijoje, o savo vadovą Abu Bakrą al Baghdadi įvardijo „kalifu“ ir „visų musulmonų lyderiu“.