Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas, kurį cituoja valstybinė žiniasklaida, teigė, kad filmo pasirodymas kino teatruose bus "karo aktas".

Atstovas nenurodė filmo pavadinimo, tačiau spalį planuojama pristatyti panašaus siužeto Holivudo kino juostą "Interviu" (The Interview). Veiksmo komedijoje vaidmenis atlieka Holivudo aktoriai Jamesas Franco ir Sethas Rogenas.

Filme pasakojama, kaip pokalbių laidos vedėjas ir jos prodiuseris susitaria dėl interviu su Kim Jon Unu. Tačiau apie tai sužinojusi JAV Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) paprašo jų nužudyti Šiaurės Korėjos lyderį.

"Youtube" paskelbtame filmo anonse rodomas į Kim Jong Uną panašus aktorius bei kovų scenos, kuriose, kaip manoma, - Šiaurės Korėjos tankai ir sraigtasparniai, taip pat įvykdomas branduolinės raketos paleidimas.

"Sukūrimas ir pristatymas filmo, kurio siužetas įžeidžia mūsų aukščiausią lyderį, yra akivaizdus terorizmo ir karo aktas. Tai nebus toleruojama, - sakė Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas. - Jeigu JAV administracija leis rodyti filmą, bus imtasi negailestingų atsakomųjų priemonių".