Pirmadienį išplatintais tokio paties turinio pareiškimais du palestiniečių lyderio Yassero Arafato organizacijos "Fatah" kariniai sparnai - "Al Aksos kankinių brigados" ir "Sugrįžimo brigados" - paneigė sekmadienį paskelbtą bendrą pareiškimą, kurį taip pat pasirašė "Hamas" sparnas "Ezzedino al-Qassamo brigados" ir "Islamo džihado" karinis sparnas "Jeruzalės brigados".

Nė vienos iš šių grupuočių atstovas spaudai naujojo pareiškimo dar nekomentavo.

"Mūsų vadovybė neskelbs jokių paliaubų su nusikaltėliais ir žudikais, - rašoma pareiškime. - Pasipriešinimas ir ginkluota kova bus tęsiama visuose frontuose".

Tuo tarpu oficialiame sekmadienio pareiškime buvo teigiama: "Mes suteikiame savo priešui galimybę nutraukti žudynes, griovimus ir bombardavimą, todėl nerengsime savižudžių sprogdinimų ir ginkluotų operacijų Izraelyje nuo gruodžio 10 dienos vidurnakčio iki Ramadano pabaigos".

"Nepaisant visų sionistų teroro išpuolių ir nusikaltimų prieš palestiniečius, mes neleisime priešui sugriauti palestiniečių vienybės. Jeigu jo tankai ir toliau veršis į mūsų žemes, o koviniai sraigtasparniai nesiliaus bombardavę mūsų žmonių, operacijos Gazos Ruože ir Vakarų Krante bus tęsiamos. Mes turime teisę gintis, ginti mūsų žmonių gyvybes ir niekas, netgi amerikiečiai, negali uždrausti mums to daryti", - rašoma sekmadienį paskelbtame pareiškime.

Pagal Mėnulio kalendorių Ramadanas turėtų baigtis šį savaitgalį.