Toks pareiškimas buvo paskelbtas I. Strelkovo grupėje svetainėje „VKontakte“, rašo ru.DELFI.lt.

I. Strelkovo nuomone, Rusijos politika nepripažintų Pietryčių Ukrainos liaudies respublikų atžvilgiu paremta ne „atviru Novorosijos suliejimu“, bet sisteminiu sabotažu oligarchato bei aukščiausios valdininkijos lygyje“.

Donecko liaudies pasipriešinimo būriams vadovaujantis I. Strelkovas mano, kad DLR ir Luhansko liaudies respublikos (LLR) žlugimas V. Putinui būtų „mirtinai pavojingas“.

I.Strelkovas įžvelgė paraleles tarp dabartinės padėties Ukrainos pietryčiuose ir situacijos Jugoslavijoje antrojoje 10-o dešimtmečio pusėje, kai „(prezidentas – aut.past.) Miloševičius „išdavė“ tuomet panašioje padėtyje atsidūrusias Bosniją bei Krainą, o tuomet buvo pribaigtas Kosove ir demonstratyviai teisėtai „numarintas“ Hagoje“.

Viena diena anksčiau I. Strelkovas savo grupėje svetainėje „VKontakte“ paragino Rusiją nedelsiant suteikti karinę pagalbą, teigdamas, kad „per savaitę kitą (o gal ir greičiau) gali būti sutriuškinta nemaža dalis DLR ir LLR ginkluotų būrių“.

I. Strelkovas apkaltino V. Putiną tuo, kad jis „išsižadėjo savo pareiškimo apie pasirengimą ginti Donbaso gyventojus rusus“.

Ukrainos pajėgos įnirtingai kaunasi su separatistais šalies rytuose

Ukrainos pajėgos ketvirtadienį įnirtingai kovėsi su prorusiškais separatistais šalies rytuose, pranešė šaltiniai kariuomenėje.

Šaltiniai nurodė, kad gauta nepatvirtintų pranešimų, jog abi pusės per susirėmimus naudoja tankus.

Vienas kariškis sakė, kad smarkios kautynės įsiplieskė apie 4 val. vietos (ir Lietuvos) laiku netoli Krasnyj Limano miestelio, kontroliuojamo vyriausybės pajėgų nuo šio mėnesio pradžios. Tikėtina, kad ten esantys separatistai mėgino išsiveržti iš vyriausybės pajėgų apsupties.

„Vyksta didelis mūšis, kuris pagal (dalyvaujančias) pajėgas ir mastą pranoksta viską, kas buvo iki šiol“, – sakė kariškių šaltinis.

Karybos analitikas Dmytro Tymčukas, palaikantis glaudžius ryšius su kariuomene, atskirai sakė, kad kautynės prasidėjo, kai separatistai atmetė raginimą sudėti ginklus pagal prezidento Petro Porošenkos pasiūlytą taikos planą.

Tuose susirėmimuose dalyvauja iki 4 tūkst. separatistų kovotojų, o abi pusės naudoja šarvuotąsias mašinas, tikriausiai tankus, nurodė šaltinis kariuomenėje.

„Antiteroristinė operacija tęsiasi. Vyksta mūšis“, – sakė vyriausybinių pajėgų atstovas Vladyslavas Selezniovas.

Paklaustas apie pranešimus, kad tuose susirėmimuose dalyvauja 4 000 separatistų, V.Selezniovas replikavo: „Tuomet bus 4 000 karstų.“