Tai pripažino rusų žurnalistai Jevgenijus Davydovas ir Nikita Konašenkovas. „Penktajame kanale“ (Ukrainos tv) jie atsiprašinėjo Ukrainos žmonių už Rusijos žiniasklaidos melą.

J. Davydovas ir N. Konašenka prisipažino, kad dirbdami Slovjanske ir Kramatorse (rusų okupuotuose Ukrainos miestuose) beveik visą informaciją, kurią skelbdavo, išsigalvodavo. Parengtus tekstus jiems atsiųsdavo iš Maskvos. Žurnalistai platino žinias, kad ukrainiečiai naudoja fosforines bombas ir šaudo iš kompleksų „Grad“ į taikius gyventojus.

Rusų žurnalistas pareiškė: „Temas man nurodinėjo telekanalo vadovybė Maskvoje. Tarp jų – ir apie fosforines bombas, kurių aš nemačiau. Rusijos televizija skelbia dalykus, kurie neatitinka realybės, tai pastebėjau ne kartą. Dėl to atsiprašome Ukrainos liaudies“.

Kaip pranešė Unian, birželio 14 d. „Dešiniojo sektoriaus“ kariai Dnepropetrovsko srityje, prie Pokrovsko blokposto, sulaikė du Rusijos oficialaus kariuomenės tv kanalo „Zvezda“ žurnalistus. Sulaikyti ir du Ukrainos piliečiai, už pinigus vežę rusus į Dnepropetrovską.

„Dešinysis sektorius“ praneša, kad pas rusų „žurnalistus“ aptikti duomenys apie jų ryšius su samdiniais iš Rusijos, tame tarpe – su Aleksandru Mažajevu, pravarde „Babaj“. Be to, rusų žurnalistai fotografavo ukrainiečių karinius objektus ir siuntė nuotraukakas į Maskvą, iš kur jos patekdavo Ukrainoje siautėjančiams banditams.

Šnipai perduoti Rusijos gynybos atašė pavaduotojui Ukrainoje Eduardui Belaševui.