Anoniminiai LLR atstovai skleidžia legendą apie įvairių ukrainiečių separatistų grupuočių susirėmimus Luhansko oro uosto teritorijoje, informuoja newsru.com.

Tvirtinama, kad lėktuvą numušė oro uosto teritorijoje.

Praėjusį šeštadienį Luhansko liaudies respublikos atstovė Oksana Čigrina pareiškė, kad separatistų numuštas lėktuvas pažeidė respublikos oro erdvę: „Mes įspėjome, kad jie nelįstų.“

„RIA Novosti“ ir ITAR-TASS spausdino anoniminį LLR atstovo pareiškimą, kuriame teigiama, kad oro uosto teritorijoje savaitę vyksta susišaudymas – kaunasi Lvovo ir Dnepropetrovsko kariai.

„Separatistų teigimu, Dnepropetrovsko grupė norėjo išeiti, bet jų neišleido. Numuštu lėktuvu skrido Dnepropetrovsko desantas. Gali būti, kad Lvovo kariai pamanė, jog tai pakeis jėgų pasiskirstymą. Taigi neatmetama versija, kad „Il-76“ numušė ukrainiečių kariai“, – rašoma pranešime.

Karinį lėktuvą „Il-76“ numušė prie Luhansko oro uosto naktį iš birželio 13-osios į birželio 14-ąją. Anksčiau atsakomybę už numuštą lėktuvą buvo prisiėmusi LLR.

LLR atstovės Oksanos Čigrinos spaudai teigimu, karinis transporto lėktuvas pažeidė įsakymą dėl uždaros oro erdvės virš Luhansko.

Sekmadienį Ukrainoje buvo paskelbtas gedulas dėl žuvusių lėktuvu skridusiu kariškių, taip pat dėl žuvusių per susišaudymą Mariupolio pasienio punkte penkių pasieniečių.

Į Luhanską įvažiavo karinės technikos kolona – žiniasklaida

Birželio 16-ąją, apie 1 val. naktį iš Krasnodono pusės į Luhanską įvažiavo kolona, kurioje buvo penki sunkvežimiai ir du šarvuočiai, manoma – teroristų.

Apie tai informuoja news.liga.net.

Leidinio duomenimis, kolona važiavo Gynybos gatve link miesto centro.

Anksčiau buvo pranešama, kad apie 150 teroristų bando įvažiuoti į Luhansko sritį per Antiteroristinės operacijos patikrinimo postą Svatovės rajone. Ukrainiečių kariai ėmė šaudyti ir išvedė iš rikiuotės vieną sunkvežimį.

Primename, jog birželio 14-osios naktį teroristai numušė karinį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lėktuvą prie Luhansko oro uosto. Žuvo 49 lėktuvu skridę kariškiai ir įgulos nariai.