Įvykiai Ukrainoje padėjo išryškinti neabejotinas klastotes ir niekingą Kremliaus kontroliuojamos žiniasklaidos melą, kuriuo siekiama savo žiūrovams sukurti iškreiptą realybę.

Tai daro ne tik pagrindinė žiniasklaida, bet ir virtinė atlygį gaunančių asmenų, kurie aktyviai reiškiasi straipsnių apie Ukrainą komentaruose ir skleidžia pagiežingas, neapykantos persunktas, akivaizdžias melagystes visoje socialinėje žiniasklaidoje.

Svetainė examiner.com pateikia 20 pačių siaubingiausių klastočių apie Ukrainą, kurios pastaruoju metu buvo demaskuotos.

Nr. 1 Ši fotografija iš Saudo Arabijos buvo melagingai pristatyta kaip nuotrauka iš Ukrainos Slovjansko miesto.

examiner.com nuotr.

Nr. 2 Kompiuterine programa pakoreguota nuotrauka, melagingai rodanti, kad Ukrainos pajėgos sudegino Donecko miestą.

examiner.com nuotr.

Nr. 3 Fotografija iš Kinijos, kuri neteisingai buvo pateikta kaip nuotrauka iš Donbaso Ukrainoje.

examiner.com nuotr.

No. 4 Fotografija iš Bosnijos, neva demonstruojanti, kaip Ukrainos kariai tyčiojasi ir žudo civilius gyventojus Donbase.

examiner.com nuotr.

Nr. 5 Per Rusijos televiziją parodyti rinkimų rezultatai, melagingai rodantys, kad rinkimuose pirmauja Dešiniojo sektoriaus lyderis Dmitrijus Jarošas.

examiner.com nuotr.

Nr. 6 Vaizdo įrašas iš Rusijos Kabardos – Balkarijos respublikos, neva nufilmuotas Ukrainos Donecko srityje.

examiner.com nuotr.

Nr. 7 Šiurpus vaizdo įrašas iš Dagestano, neva nufilmuotas Ukrainos Kramatorsko mieste.

examiner.com nuotr.

Nr. 8 Siudad Chuareso lavoninė, pristatyta kaip Ukrainos Slovjansko miesto morgas, neva priguldytas Ukrainos karių ir civilinės gvardijos pareigūnų lavonų.

examiner.com nuotr.

Nr. 9 Fotografija su Jungtinių Tautų sraigtasparniais Afrikoje, kuriuos neva Ukrainos kariuomenė naudoja Donecko mieste.

examiner.com nuotr.

Nr. 10 Kadras iš vaidybinio filmo, neva vaizduojantis realų vaiką, kuris dėl Ukrainos karių kaltės Donbase liko našlaičiu.

examiner.com nuotr.

Nr. 11 Sirijos Alepo mieste žuvusio vaiko nuotrauka, neva vaizduojanti Ukrainos karių nužudytą vaiką Ukrainos Slovjansko mieste.

examiner.com nuotr.

Nr. 12 2010 metais Kryme psichiškai nesveiko asmens nužudyto vaiko fotografija, melagingai vaizduojanti vaiką, kurį Donbase nužudė ukrainiečių kariai.

examiner.com nuotr.

Nr. 13 2012 metais Lenkijoje įvykusios demonstracijos nuotrauka, neva užfiksavusi 2014 metų mitingą Ukrainoje, kurio metu buvo reikalaujama aneksuoti Lenkiją.

examiner.com nuotr.

Nr. 14 Kanados Lak Megantiko mieste įvykusios traukinio katastrofos fotografija, neva daryta Ukrainos Slovjansko mieste.

examiner.com nuotr.

Nr. 15 Vaizdo įrašas iš Sirijos, melagingai pristatytas kaip vaizdo įrašas iš Ukrainos Donecko miesto.

examiner.com nuotr.

Nr. 16 Venesueloje nužudytos moters fotografija, neva vaizduojanti ukrainiečių karių nužudytą moterį Donecke.

examiner.com nuotr.

No. 17 Vaizdo įrašas, užfiksavęs prorusiškų separatistų padarytą žalą vienam Ukrainos pasienio punktui, neva vaizduoja vieną vyriausybės pastatą Luhanske, nukentėjusį per Ukrainos kariuomenės ataką iš oro.

examiner.com nuotr.

Nr. 18 Rusijos televizijos melagingai skelbė, kad Ukrainos piliečiai masiškai sprunka į Rusijos Federaciją. Kad iliustruotų įžūlų melą, televizijos panaudojo nuotraukas ir vaizdo įrašus iš vieno Lenkijos pasienio punkto.

examiner.com nuotr.

Nr. 19 Tai nėra bepilotis Ukrainos orlaivis, kurį numušė prorusiški teroristai / separatistai. Tai Azerbaidžano orlaivis, numuštas Kalnų Karabache.

examiner.com nuotr.

Nr. 20 Vaizdo įrašas iš Sirijos melagingai buvo pateiktas kaip įrašas, vaizduojantis prorusiškus teroristus / separatistus, virš Donecko numušančius Ukrainos sraigtasparnį.

examiner.com nuotr.