Per atakas Luhanske šeštadienį vakare ir sekmadienį ryte, kurios vyko iškart po Ukrainos naujojo prezidento Petro Porošenkos inauguracijos, jokie gynėjai nebuvo sužeisti, nurodė šaltinis.

„Buvo aišku, kad sukilėliai bando sunaikinti pastatą, iš kurio kontroliuojamas elektros tiekimas oro uostui“, – telefonu sakė šaltinis iš oro uostą saugančių desantininkų būrio.

„Tai pirmas kartas, kai sulaukėme tokios atakos. Iki šiol buvo tik keli susišaudymai, – sakė karys, kuris prisistatė Serhijaus vardu.

„Luhansko liaudies respublikos“ atstovas, su kuriuo susisiekė AFP, negalėjo patvirtinti atakų prieš oro uostą fakto.

Oro uostas pastarąjį mėnesį yra uždarytas dėl nestabilumo regione. Tai vienas iš nedaugelio rajonų Luhanske, kurių nekontroliuoja separatistai.

Separatistai yra užėmę daugumą miestų regione, įrengė patikrinimo postus keliuose, o neseniai užėmė kelis sienos su Rusija patikrinimo postus.

Naujausiais duomenimis, Luhansko oro uostas liko be elektros energijos: esą elektros tiekimą nutraukė separatistų smogikai. Taip pat pranešama, kad teroristai mėgina užminuoti kelią oro uosto prieigose, o Ukrainos kariai, kontroliuojantys oro uostą, atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje. 

Teroristai apšaudė gyvenamuosius namus?

Apie naujus susirėmimus pranešama ir iš Slovjansko bei Kramatorsko miestų. Miestuose aidi šūviai, girdimi garsūs sprogimai, praneša agentūra UNIAN.

Grupė „Informacinis pasipriešinimas“ praneša, kad Slovjanske teroristai 120 mm kalibro minosvaidžiu šaudo ne tik į Ukrainos pajėgas, bet ir į gyvenamuosius namus. Pirminiais duomenimis, Slovjanske sekmadienį sužeisti trys Ukrainos kariai.

Be to, antiteroristinės operacijos vadovybė informuoja, kad Slovjanską Ukrainos kariuomenės pajėgos laiko iš esmės apsuptą, o teroristai puolė į neviltį ir bando apsuptį pralaužti.

„Stebime vieną aktyviausių miesto ir antoteroristinės operacijos postų apšaudymą pastaruoju metu“, - teigė antiteroristinės operacijos spaudos centro atstovas Vladislavas Selezniovas. Jo žodžiais, smogikai „isteriškai“ mėgina pralaužti Ukrainos pajėgų pozicijas.

Žiniasklaida: pagrobta šimtai kilogramų sprogmenų

Naujienų agentūra „Ostrov“, kurią cituoja UNIAN, praneša, jog iš vienos iš Donecko srities šachtų separatistai pagrobė milžinišką kiekį sprogmenų.

Skaičiai įspūdingi: esą iš šachtos dingo 720 kilogramų sprogrstamosios medžiagos amonito bei 360 sprogdiklių. Anot agentūros, sprogmenis apgrobė į šachtos saugyklą atėję 15 ginkluotų smogikų.

P. Porošenka: ateinančią savaitę turi būti nutraukta ugnis

Ukrainos prezidento pareigas eiti pradėjęs šokolado magnatas Petro Porošenka paskelbė, jog ugnis Rytų Ukrainoje turi liautis ateinančią savaitę.

„Ateinančią savaitę turime nutraukti ugnį. Man kiekviena diena, kai žūsta žmonės, kiekviena diena, kai Ukraina moka tokią didelę kainą, yra nepriimtina“, - P. Porošenką cituoja UNIAN.

Ukrainos prezidento teigimu, pirmiausiai turi būti atstatytas normali Ukrainos ir Rusijos pasienio zonos kontrolė. Esą tai padėtų apsaugoti Donbaso žmones, nepriklausomai nuo jų politinių pažiūrų.