Su kompanijos reikalais susipažinęs neprisistatęs šaltinis informavo, kad Kanada planuoja įsigyti 65 ypač modernius lėktuvus, kurie netrukus turėtų pakeisti senstančius amerikiečių gamybos „F-16“ ir „F-18“ naikintuvus. Otavos vyriausybės suformuota komisija neseniai baigė 18 mėnesių trukusį „F-35“ charakteristikų vertinimą, o savo galutinėje ataskaitoje rekomendavo nerengti naujo konkurso naikintuvams pirkti ir laikytis senojo 8,22 mlrd. JAV dolerių pirkimo plano.

Sprendimą dar turi patvirtinti Kanados premjero Stephenas Harperis ministrų kabinetas, greičiausiai susilauksiantis opozicijos kritikos dėl uždaro konkurso organizavimo ir didžiulės „F-35“ kainos. „Lockheed Martin“ su partneriais šiuo metu tobulinamą naikintuvą iš viso planuoja pirkti bent 11 šalių, o 65 Kanados nupirkti lėktuvai ženkliai prisidėtų prie 339 mlrd. dolerių patirtų išlaidų kompensavimo. Dabartiniais JAV gynybos departamento skaičiavimais vieno „F-35“ kaina dabar siektų apie 139 mln. dolerių - beveik dvigubai daugiau nei planuota 2001 metais.

Esamais duomenimis, 1 763 naikintuvus ketina įsigyti JAV karinės oro pajėgos, 260 specialios modifikacijos lėktuvų pirks JAV karinis jūrų laivynas, 340 orlaivių užsakys JAV jūrų pėstininkų korpusas. Didžioji Britanija į „F-35“ vystymo programą investavo 2 mlrd. dolerių ir ruošiasi pirkti 138 naikintuvus, nors kol kas oficialiai patvirtino įsigysianti tik 48. Prie naikintuvo kūrimo programos prisidėjusi Italija 2012 m. skelbė pirksianti 131 orlaivį, tačiau vėliau savo planus sumažino iki 90, 85 "F-35" užsakys Nyderlandai, Australija ir Turkija planuoja apsiginkluoti po 100 modernių orlaivių. Norvegijos vyriausybė iš pradžių planavo pirkti 52 lėktuvus, tačiau oficialus leidimas duotas tik 16-kai "F-35" įsigyti.

Tarp potencialių pirkėjų taip yra ir Japonija, Pietų Korėja, Izraelis, Belgija ir Singapūras.