„AV-8B Harrier“, priklausantis JAV jūrų pėstininkams, nukrito trečiadienio popietę vietos laiku, Imperiale, Kalifornijos valstijoje, teigia San Diego jūrų pėstininkų oro pajėgų bazės „Miramar“ atstovė Melissa Lee.

Skelbiama, kad po incidento buvo evakuoti žmonės iš aštuonių namų, tačiau niekas nenukentėjo. Pilotas spėjo lėktuvą laiku palikti, jis nugabentas į ligoninę apžiūrai.

Atstovės teigimu, lėktuvas apgadino kelis gyvenamuosius namus. Jau pradėtas tyrimas dėl nelaimės priežasčių. Vietos televizijos reportaže parodytas mažiausiai vienas degantis namas, į dangų kyla juodų tirštų dūmų stulpas.

„Išgirdau galingą sprogimą, buvo panašu į žemės drebėjimą“, - teigia netoliese nelaimės vietos gyvenanti Patricia Roblas.

„Buvo labai baisu. Užgesinus liepsnas, po kelių minučių pamatėme dar vieną ugnies šaltinį, tačiau nesupratome, ar sprogo dujos, ar buvo kita priežastis“, - sako vietos gyventoja.

Imperiale gyvena beveik 16 tūkst. žmonių, miestas įsikūręs maždaug už 160 kilometrų į rytus nuo San Diego, jis visai šalia JAV sienos su Meksika.

„AV-8B Harrier“ – pirmasis JAV jūrų pėstininkų įsigytas vertikalaus kilimo ir tūpimo reaktyvinis lėktuvas.