Tokią nuomonę jis gegužės 28 dieną išsakė radijo stoties „Vesti“ eteryje, skelbia rus.newsru.ua.

„Noriu pareikšti užuojautą dėl visų karo aukų, kurių pareikalauta Ukrainoje. Noriu pabrėžti – čečėnai kare prieš Ukrainos žmones nedalyvauja. Čečėnai, šiuo metu esantys Rusijos ginkluotųjų pajėgų sudėtyje, – žmonės, kovoję prieš savo tautą, tad akcentuoti jų tautybę nėra teisinga“, - politiką cituoja svetainė ZiK.

Achmedas Zakajevas
A.Zakajevas teigia, jog karą su Ukraina vykdo Rusija, tad išskirti Rusijos pajėgose kovojančių įvairių tautybių žmones nėra jokio reikalo.

„Ukrainai, bendraujant su tarptautine bendruomene, svarbu akcentuoti tai, jog šį karą pradėjo Rusija. Kalbant apie čečėnus ir tuos Čečėnijos valdžios narius, kurie yra tremtyje, mes palaikome Ukrainos poziciją kovoje dėl nepriklausomybės ir valstybingumo. Čečėnai prisimena, kaip mūsų pabėgėliai rado prieglobstį Ukrainos miestuose, mes to niekada nepamiršime“, - patikino buvęs premjeras.

Teroristai iš Čečėnijos per dieną už kovą Donbase gauna po 300 dolerių (759 Lt), pareiškė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Stanislavas Rečinskis.

„Skaičiaus Kadyrovo teroristų, dalyvaujančių kariniuose veiksmuose „Donecko liaudies respublikoje“, nežinome, tačiau dalis jų žuvo. Tarp jų yra grupuočių iš Dagestano, Čečėnijos, Osetijos. Mūsų turimais duomenimis, jie gauna po 300 dolerių už parą“, - teigia politikas.

S. Rečinskis paaiškino, kaip teroristai galėjo patekti į Ukrainą. „Mūsų siena su Rusija gana sąlyginė. Yra blokavimo postų, tačiau yra ir nekontroliuojamų kelių. Jie galėjo prasmukti tūkstančiais būdų“, - mano S. Rečinskis.

Kaip teigia vidaus reikalų ministro pavaduotojas, atvykę teroristai ginkluoti lygiai taip kaip Rusijos kariai – turi automatinių šautuvų, rankinių granatsvaidžių ir sunkesnės ginkluotės. „Ginkluotę jie greičiausiai gavo iš Rusijos kariuomenės“, - tvirtina S. Rečinskis.

Vyriausiasis svetainės „OstroV“ redaktorius Sergejus Garmašas teigia, jog teroristai iš Čečėnijos veikia Slovjanske, Kramatorske, Mariupolyje – esą jie atvyko iš Ramzano Kadyrovo bataliono „Vostok“.

Vienas iš Donecko separatistų vadų Sergejus Zdriliukas patvirtino, jog vietos teroristams į pagalbą atvyko čečėnų. Jis taip pat patvirtino faktą, jog, Donecke vykdant Antiteroristinę operaciją, žuvo beveik 100 teroristų. „Tiksliai dar nesuskaičiavome, visų dar nesurinkome. Tačiau galiu patvirtinti, jog žuvusieji yra iš bataliono „Vostok“, - sakė S. Zdriliukas.

Čečėnijos Respublikos vadovas R. Kadyrovas teigia, jog Ukrainoje čečėnų nėra – jeigu ir yra, tai atvykę tik „asmeniniais reikalais“.