Apie tai praneša tarptautinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Human Rights Watch“ savo pranešime spaudai, informuoja unian.net.

Kaip rašoma pranešime, pajėgos, save vadinančios Pietryčių kariuomene, 2014 m. ėmė kontroliuoti Luhanską ir nuo to laiko pagrobė dešimtis žmonių.

Kai kurie iš jų paskui buvo mušami ir kankinami.

Organizacija turi kelių žmonių liudijimų, kurie Luhansko teroristų nelaisvėje buvo žiauriai sumušti, patyrė grasinimus ir gąsdinimus.

Daugelis bijo liudyti, nes vėliau su jais gali susidoroti.

Kaimyninėje Donecko srityje į proukrainietiškos šeimos namus įsilaužė ginkluoti vyrai, jie žiauriai sumušė 24 m. vyrą ir jo tėvą.

„Antivyriausybinės jėgos pasitelkia grobimus, mušimus, kad parodytų, jog kiekvienas, kuris jų nepalaiko, turi nutilti arba išvažiuoti“, – sakė „Human Rights Watch“ Europos ir Centrinės Azijos padalinio direktorius Hugh Williamsas.

„Tai nekontroliuojamos jėgos, jos daro su žmonėmis, kas jiems šauna į galvą“, – pridūrė jis.

Užpuolė karinę ligoninę

Užpuolus karinę ligoninę Makijivkoje buvo sužeisti penki žmonės.

Apie tai praneša news.liga.net, remdamasi šaltinio Ukrainos VRM vyriausiosios valdybos Donecko srityje šaltiniu.

Penktadienį vakare Makijivkos Červonogvardejsko rajone girdėjosi sprogimai. Nežinomi asmenys metė granatą į internatą, kuriame Ukrainos ginkluotosios pajėgos įrengė ligoninę.

„Penkis žmones sužeidė, vieną sunkiai“, – informavo šaltinis.

Primename, jog gegužės 22 d. ginkluoti kovotojai Makijivkoje užgrobė dvi apygardos rinkimų komisijas – Nr. 56 ir Nr. 57. Teroristai užgrobė patalpas, paėmė visą kompiuterinę ir organizacinę įrangą, taip pat rinkimų dokumentus. Be to, užpuolikai pareikalavo komisijos antspaudo.