78 metų Marienne Ferguson, kuri būdama 13-os pabėgo nuo nacių, bet per Holokaustą neteko šeimos narių, sakė, kad britų sosto įpėdinis tokį prieštaringai vertinamą komentarą išsakė lankydamasis viename Kanados muziejuje.

„Baigiau aprodyti jam ekspoziciją ir pasikalbėjau su juo apie savo pačios šeimos istoriją, ir tai, kaip atvykau į Kanadą“, – britų laikraščiui „Daily Mail“ sakė M.Ferguson.

„Tada princas pasakė: „O dabar Putinas daro beveik tą patį ką ir Hitleris“. Turiu pasakyti, kad sutinku su juo ir esu tikra, kad sutinka daug žmonių. Labai nustebau, kad jis pasakė tokį komentarą, nes žinau, kad jie (karališkoji šeima) neturėtų sakyti tokių dalykų, bet tai buvo labai nuoširdu ir atvira“.

Tos pastabos apskriejo pasaulio žiniasklaidą, o Rusijos masinio informavimo priemonės nurodė, kad komentaras gali dar labiau „komplikuoti“ Londono ir Maskvos santykius.

Princo rezidencija – Klarenso rūmai – savo pareiškime nurodė: „Mes nekomentuojame privačių pokalbių. Tačiau norėtume pabrėžti, kad Velso princas nesiektų privataus pokalbio metu daryti viešo politinio pareiškimo“.

M.Ferguson panašiai apie ši pokalbį pasakojo ir BBC: „Jis (Charlesas) pakomentavo, kad dabar Putinas daro kai kuriuos dalykus, kuriuos darė Hitleris“.

M.Ferguson ir Charlesas susitiko princui lankantis Kanados imigracijos muziejuje Halifakse Naujojoje Škotijoje.

Charlesas drauge su žmona Camilla yra atvykęs į Kanadą keturių dienų vizito.