Tragiškas incidentas įvyko apie 13 val. vietos laiku. Nelaimės vietoje dirba medikai ir ugniagesiai, tikslus aukų skaičius kol kas neskelbiamas, tačiau baiminamasi, jog jų daugės. Pirminiais duomenimis skelbta apie 4 žuvusiuosius ir 15 sužeistųjų, tačiau naujausiais duomenimis žuvo jau 5.

„Laikykitės ramiai, nepanikuokite“, – sakoma ministerijos pareiškime, kuriame aukų skaičius nepateikiamas.

Rusijos geležinkelių kompanijos pareiškime nurodoma kad nuo bėgių nulėkė 16 prekinio traukinio vagonų, kurie apgadino mažiausiai du keleivinio traukinio vagonus.

„16 prekinio traukinio vagonų, kuriais buvo vežami konteineriai, nuvažiavo nuo bėgių. Dėl susidūrimo buvo apgadinti du keleivinio traukinio „Maskva-Kišiniovas vagonai“, – sakoma jame.

Avarija įvyko maždaug 80 km į pietus nuo Maskvos. Keleivinis traukinys važiavo iš Rusijos sostinės į Moldovos sostinę Kišiniovą.

„RIA Novosti“ agentūros duomenis, kurie buvo gauti iš nepaprastųjų situacijų operatyvinio štabo, per šią avariją žuvo 5 žmonės, o dar 45 buvo sužeisti. Aukų skaičius gali didėti, teigia vietos pareigūnai.

14 val. vietos laiku į ligonines buvo išgabenti 25 nukentėję žmonės, trys iš jų atsidūrė reanimacijoje. Gelbėtojai stengiasi išvaduoti žmones iš sudužusio keleivinio traukinio vagono.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas nurodė operatyviai suteikti pagalbą nukentėjusiems žmonėms. Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas taip pat pavedė vicepremjerei Olgai Golodec suteikti visapusišką pagalbą nukentėjusiems, o „Rusijos geležinkelių“ vadovui Vladimirui Jakuninui - imtis visų priemonių, kad būtų kuo skubiau atnaujintas traukinių eismas.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad elektrinių traukinių judėjimas Kijevo kryptimi buvo pakeistas.

Paskelbta preliminari nelaimės versija

Pamaskvės gubernatorius Andrejus Vorobjovas pareiškė, kad preliminari versija – avarija įvyko lūžus krovininio traukinio ašiai.

Jo teigimu, avarijos vietoje yra 13 greitosios pagalbos automobilių, dar 15 atvyks artimiausiu metu.

„Nukentėjusiuosius gabename į Naro-Forminską, Aprelevką ir Podolską“, – pridūrė gubernatorius.

Geležinkelio katastrofos pasekmių likvidavimo operacijoje šiuo metu dalyvauja 86 žmonės, pasitelkti 26 technikos vienetai. Žiniasklaidos duomenimis, į įvykio vietą jau atvyko gelbėtojų ir gaisrininkų brigados, važiuoja trys atstatantieji traukiniai.

Rusijos nepaprastųjų reikalų ministerijos Nacionalinio krizinių situacijų valdymo centro viršininko pavaduotojas Olegas Voronovas pažymėjo: „Įvykio vietoje dirba gelbėtojų ir gaisrininkų brigados, Nepaprastųjų reikalų ministerijai pavaldus personalas, įskaitant kvalifikuotus gelbėtojus iš „Centrospas“ bei „Lider“ būrių. Į vietą pasirengę atvykti iš viso 300 žmonių.“ Jo teigimu, paruošti 7 lėktuvai, 1 sraigtasparnis jau išskrido. Taip pat į vietą išsiųsta 30 greitosios pagalbos automobilių.

Agentūros „Interfax“ duomenimis, į įvykio vietą išvyko operatyvinė valdybos tyrimų grupė.

Iškelta baudžiamoji byla

Avarija įvyko prie Bekasovo stoties, kelio į Kijevą ir Didžiojo Maskvos geležinkelio žiedo sankryžoje, už 80 km nuo Maskvos.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos padalinys tame regione nurodo, kad incidentas buvo užfiksuotas tarpustotėje tarp Bekasovo ir Naro Fominsko stočių maždaug 13 val. Maskvos (12 val. Lietuvos) laiku.

„Nuo bėgių nulėkė prekinio traukinio vagonai (žiniasklaidos duomenimis, 13 vagonų), kurie susidūrė su keleivinio traukinio, važiavusio iš Maskvos į Kišiniovą, vagonu“, - nurodė žinybos spaudos tarnyba. „Itar-Tass“ duomenimis, nuo bėgių nuvirto trys keleivinio traukinio vagonai. Pagal susidūrimo faktą iškelta baudžiamoji byla.

Žiniasklaida nurodo, kad traukinio keleiviai buvo apdrausti geležinkelių vežėjo civilinės atsakomybės prieš keleivius draudimu. Apdraustas buvo ir vežėjo turtas, įskaitant lokomotyvą bei vagonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (500)