„Šalmai, neperšaunamos liemenės, naktinio matymo prietaisai, medicininės pagalbos priemonės ir kiti neletalinio poveikio reikmenys iš NATO šalių jau yra prie Ukrainos sienos. Kada juos gaus Ukrainos kariuomenė, tėra kelių dienų klausimas“, - sakė A. Parubijus.

Metodai, kuriuos Rusija naudoja prieš Ukrainą, verčia reformuoti gynybos sektorių, pabrėžė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius, perduoda UNIAN.

„Tie naujausi karo metodai, kuriuos prieš mus naudoja Rusija, – vadinamas „hibridinis karas“, kuomet be armijos naudojamos diversinės grupės, kriminalitetas, vykdomas informacinis karas – reikalauja performatuoti ir reformuoti mūsų gynybos sektorių“, - teigė A. Parubijus, pridurdamas, kad šiai temai buvo skirta didžioji dalis derybų.

Gynybos tarybos sekretorius nurodė, kad NATO partneriai vieningai sutaria, kad „jei V. Putinas nebus sustabdytas čia, Ukrainoje, tuomet niekas nežinos, kur jo tankai pasirodys rytoj“.

A.Parubijus patvirtino, kad Rusijos pajėgos neatitrauktos nuo Ukrainos sienos, ir pažymėjo: „Akivaizdu, kad rusų armija labai nedisciplinuota, nes V. Putinas jau trečią kartą nurodo jai atsitraukti, o ji niekaip neatsitraukia“.

„Iš esmės tai yra dvigubas žaidimas ir būdas laimėti laiko bei suklaidinti pasaulio visuomenę“, - pridūrė jis.

Pirmadienį Briuselyje vyko bendros Ukrainos ir NATO darbo grupės posėdis, skirtas karinės reformos klausimams. Jame dalyvavo delegacija, vadovaujama Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus A. Parubijaus.

Posėdžio metu buvo aptartas tolesnis bendradarbiavimas, ekspertų atvykimas dabartinei Ukrainos gynybos sferai įvertinti, parama Ukrainos saugumo ir gynybos reformoms, NATO pagalbos bei dabartinės krizės sprendimo klausimai.