Šios moterys, kurios visos gyvena Italijoje, laiške rašo apie „alinančias kančias“, kurias kelia Bažnyčios draudimams kunigams turėti lytinių santykių ir tuoktis.

„Mes mylime tuos vyrus, ir jie myli mus“, – rašo jos laiške, skelbiamame interneto svetainėje „Vatican Insider“.

„Nuolankiai dedame jums po kojomis savo kančias, kad kas nors pasikeistų ne tik mūsų, bet visos Bažnyčios labui“, – sakoma kreipimesi, kurį pasirašiusios moterys nurodė savo vardus ir pavardžių pirmąsias raides, taip pat pridėjo kelis telefonų numerius.

Katalikų Bažnyčios kunigų celibatas yra daugiau nei tūkstantį metų siekianti tradicija, tačiau tai nėra nekeičiama dogma.

Pastaraisiais dešimtmečiais Vatikanas patyria spaudimą padaryti celibatą neprivalomu ir leisti kunigams kurti savo šeimas. Šios idėjos šalininkai tvirtina, kad tai padėtų sumažinti kunigų trūkumą.

Laiško autorės prašo popiežiaus „palaiminti mūsų meilę“ ir priduria, kad labai nedaugelis žmonių gali suprasti tas „alinančias kančias, kuras patiria stipriai kunigą mylinti moteris“.

Bažnyčia moko, jog kunigas turi visiškai atsiduoti savo pašaukimui ir savo sutuoktine pasirinkti Bažnyčią, kad galėtų tinkamai atlikti savo pareigas.

Tačiau moterys sako, kad jų mylimieji galėtų „su didesne aistra“ tarnauti Bažnyčiai, jei juos palaikytų moterys, mylinčios savo vyrus ir vaikus.

Taip būdų daug geriau kunigams ir pačiai Bažnyčiai, rašo jos laiške Vatikanui, nei „nuolatinis slapukavimas ir meilės, kuri yra nevisavertė, žlugdymas“.

Neprivalomo celibato šalininkai sieja vaikų lytinio išnaudojimo atvejus su reikalavimu kunigams laikytis celibato ir sako, kad šie nusikaltimai gali kilti dėl lytinio potraukio slopinimo.

Tačiau Bažnyčia šį argumentą atmeta ir tvirtina, jog pedofilija kunigų luome arba už jo ribų užsiima asmenys, turintys psichologinių problemų.

Tuoktis gali anglikonų, protestantų ir ortodoksų dvasininkai.