Hinduistų nacionalistų partijos „Bharatiya Janata“ (BJP) lyderis, kuris kitą savaitę turi būti prisaikdintas premjeru, emocingai kreipėsi į Varanasio, esančio prie Gangos krantų, gyventojus, ragindamas padėti atkurti pirmykštę šventosios upės didybę.

„Kai matau apgailėtiną Gangos būklę, jaučiu skausmą“, – sakė N.Modi savo šalininkams upės pakrantėje, kur malda padėkojo už triuškinamą savo partijos pergalę parlamento rinkimuose.

„Skubi būtinybė yra atkurti Gangos didybę. Šiandien Motina Ganga šaukia mus ... vėl išvalyti upę“, – sakė jis, o šimtai šalininkų jo žodžius palydėjo audringais plojimais.

Tikėjimas, kad Ganga nuplauna nuodėmes, prie šios upės kasmet atvilioja milijonus hinduistų.

Tikintiesiems ši upė visuomet yra švari ir tyra, net jeigu jos vandenys dabar – toksiška nutekamųjų vandenų, šiukšlių ir gamyklų nuotekų kloaka.
63 metų N.Modi sakė, jog likimas lėmė, kad jis kėlė savo kandidatūrą ir laimėjo Varanasyje, nes tai suteikė jam progą atgaivinti šią upę.

„Ganga nuolat kartoja, kad kuris nors jos sūnus turėtų ateiti ir ištraukti ją iš šio purvo. Tai buvo mano likimas pasitarnauti Motinai Gangai“, – sakė jis.

Dvasininkams ir susirinkusiems žmonėms giedant giesmes, N.Modi meldėsi ir uždegė tradicinę aliejinę lempelę, o paskui užlipo ant gėlėmis išpuoštos pakylos, kur sėdėjo greta kelių aukšto rango BJP narių.

„Motina Ganga nusprendė mano kursą. Dirbsiu jos vedamas“, – sakė N.Modi miniai.

Jis padėkojo vietos gyventojams, kurie išrinko jį triuškinama 370 tūkst. balsų persvara.