Indija laimėjo. Ateina geri laikai“, – parašė jis „Twitter“ prieš nuvykdamas į gimtąją Gudžarato valstiją paprašyti motinos palaiminimo.

Valdančioji Kongreso partija pripažino pralaimėjusi

Indijos valdančioji Kongreso partija pripažino pralaimėjusi parlamento rinkimus, praneša agentūra AFP.

"Mes pripažįstame pralaimėjimą. Mes pasirengę eiti į opoziciją", - Naujajame Delyje sakė partijos atstovas Rajeevas Shukla.

Remiantis tarpiniais rezultatais, Indijos opozicija parlamento rinkimuose iškovojo absoliučią balsų daugumą. Jei rezultatai pasitvirtins, tai bus pirmas kartas per 30 metų, kai partijai parlamente pavyko laimėti absoliučią daugumą.

Kandidato į premjero postą Narendros Modi nacionalistinė partija BJO kartu su sąjungininkais gavo 309 mandatus, pranešė televizijos stotis NDTV. Tuo tarpu valdančiajai Kongreso partijai atiteko tik 72 vietos. Absoliuti dauguma yra 272 mandatai

"N. Modis pažadėjo žmonėms mėnulį ir žvaigždes, - sakė R. Shukla. - Ir žmonės patikėjo šia jo svajone".

63 metų N. Modis turėtų tapti ministru pirmininku, o jo partijai atiteks tokie svarbūs postai, kaip finansų, vidaus reikalų ar gynybos ministrų. N. Modi yra įvardijęs savo tikslus - išjudinti ekonomiką, kurti darbo vietas, daugiau lėšų skirti energetikai, kelių ir geležinkelių tinklui.

Rinkimai Indijoje - didžiausioje pasaulio demokratijoje - vyko keliais etapais. Balsavimo teisę juose turėjo 814 mln. piliečių. Rinkėjų aktyvumas buvo kaip niekad didelis - 66 proc.